Bus caient a l'aigua

Almenys tres morts després que un autobús caigui a l'aigua a Sant Petersburg

El Govern ha confirmat el rescat de nou persones de l'interior de l'autobús

Almenys tres persones han mort després que l'autobús en què viatjaven hagi caigut aquest divendres a un canal a Sant Petersburg, segons el Ministeri de Situacions d'Emergència rus, que ha confirmat també que hi ha quatre víctimes més en estat de mort clínica.

El vehicle va caure a l'aigua després de perdre el control i sortir de la calçada en un pont, per causes que ja s'estan examinant.

El Comitè de Recerca ha obert una causa penal per aquest incident, mentre que el conductor ha estat rescatat amb vida i traslladat a una comissaria.

Al vídeo es pot veure com l'autobús perd el rumb en un primer moment i després agafa un cop de volant brusc a la dreta, arribant a atropellar frontalment un altre cotxe, abans de traspassar la tanca i acabar a l'aigua del riu Moika.

El Govern ha confirmat el rescat de nou persones de l'interior de l'autobús i ha assenyalat que, dues, es troben en estat greu, segons un missatge difós pel Ministeri al seu compte de la xarxa social Telegram. Els serveis d'emergència també han iniciat els treballs per intentar extreure el vehicle.

D'acord amb el diari digital Fontanka, els bussejadors van aconseguir recuperar els cossos d'alguns dels passatgers de l'autobús sinistrat a través de les finestres, segons informa Efe.

La temperatura de l'aigua als canals de la ciutat bàltica és més baixa del normal a causa d'una onada de fred anòmala per a aquesta època de l'any a Rússia.

D'acord amb el comitè municipal de Transport, el conductor va perdre el control de l'autobús i va impactar contra diversos automòbils estacionats a la vora del carrer abans de precipitar-se al riu.

Com a resultat d'aquest incident, el conductor de l'autobús ha estat detingut i el Ministeri de l'Interior ha anunciat l'obertura d'un cas penal per imprudència temerària que ha acabat amb la vida d'almenys tres persones.

L'autobús va caure a l'aigua des d'un pont de metall construït al segle XVIII, reconstruït a principis del segle XX.