Diversos estudiants protesten davant de la presència del rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, a l'entrada de l'Aula Magna de la Universitat, el 13 d'octubre del 2022, a Girona

Un alumne porta davant de la Universitat de Girona un presumpte cas d'abusos sexuals

Denúncia que els va patir un professor de la Facultat d'Infermeria el juny de 2023

CATALUNYA.-Un alumne porta davant la UdG un presumpte cas d'abusos sexuals per part d'un professor el 2023

GIRONA, 8 maig. (EUROPA PRESS) -

Un alumne ha comunicat a la unitat d‟igualtat de la Universitat de Girona (UdG) un presumpte cas d‟abusos sexuals que va patir per part d‟un professor de la Facultat d‟Infermeria el juny de 2023, informen fonts de la universitat aquest dimecres.

Han estat l'Organització Juvenil Socialista del Gironès i el col·lectiu Les Metzines UdG les que han donat a conèixer aquest cas a través de X perquè consideren que hi ha hagut “inacció” per part de la universitat.

Les mateixes organitzacions han assegurat que no es tracta d'un fet aïllat perquè "es donen nous casos de forma cíclica cada curs", i han assegurat que l'alumne va denunciar els fets davant els Mossos d'Esquadra, cosa que fonts policials han desmentit a Europa Press.

Acompanyament a l'afectat

En un comunicat, la UdG ha assegurat que ha acompanyat l'alumne afectat des del moment que va tenir coneixement dels fets, mentre que les entitats neguen que això s'hagi produït.

La universitat sosté que els casos de violència i assetjament "s'han de tractar amb el màxim rigor i contundència, però també amb respecte i garanties per totes les parts" i recorda que els protocols interns exigeixen confidencialitat i respectar el principi de presumpció d'innocència.