Un agent de la Policia Nacional fa una detenció

Arresten 10 persones a Manresa per explotar sexualment dones paraguaianes

Ha estat possible després d'un dispositiu conjunt fet per agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut 10 homes que presumptament formaven part d'una organització criminal dedicada a explotar sexualment dones del Paraguai a Manresa (Bages).

Segons ha informat la Guàrdia Civil, l'organització suposadament captava dones en situació de necessitat a aquest país. Els oferien feines d'empleades de la llar a Espanya proveint-los les costes i els requisits dels viatges.

Un cop a Espanya, les traslladaven a un pis de Manresa propietat del grup on presumptament els informaven que havien generat un deute que havien de saldar mitjançant la prostitució.

Després d'iniciar la investigació del cas la Guàrdia Civil de Navarra, els policies van culminar amb la identificació i detenció dels presumptes explotadors sexuals a 6 entrades i registres en domicilis i pisos de prostitució. Alguns estaven a la capital del Bages, que van ser instruïts pel Jutjat d'Instrucció 3 de la localitat.

Durant l'operatiu es van alliberar 9 víctimes obligades a prostituir-se als pisos i es va intervenir abundant documentació, drogues, diners en metàl·lic, objectes informàtics i un vehicle.