Un agent dels Mossos

Arresten un home com a sospitós d'un assassinat masclista a Amposta

Per ara no hi ha identificació judicial del cos de la víctima "a causa de l'estat de les restes trobades"

Un home ha estat detingut a Amposta (Montsià) com a presumpte autor de la mort de la seva exparella, trobada morta en un habitatge, han informat fonts coneixedores a Europa Press .

El detingut tenia una ordre d'allunyament de la víctima, el cadàver del qual s'ha trobat en un pis del carrer Xile.

El TSJC ha informat en un comunicat que el jutge de guàrdia d'Amposta completa l'aixecament del cadàver diumenge a la nit 31 de març, tot i que encara no ha estat possible la identificació judicial "a causa de l'estat de les restes trobades".

En un altre comunicat, els Mossos d'Esquadra han informat que el detingut és un home de 47 anys i que l'autoritat judicial ha decretat el secret de les actuacions.

Investiguen el cas agents de la Divisió de Recerca Criminal (DIC) de la Regió Policial de les Terres de l'Ebre, la zona situada més al sud del territori de Catalunya.

L'any passat, les denúncies per violència masclista van augmentar un 10% a Catalunya, segons va explicar la Generalitat a finals del 2023. Els delictes que més es van denunciar van ser maltractaments a l'àmbit de la llar, amenaces, trencaments de condemna i violència física o psíquica.

14 dones van morir assassinades per violència masclista, de les quals 13 van morir a mans de les seves parelles o exparelles.