Policia Nacional deté un delinqüent

Aturen a Salou el fugitiu més buscat per França

La investigació, iniciada el 2023, va revelar la seva presència a Espanya, on es valia identitats falses per evadir la justícia

La Policia Nacional ha detingut a Salou (Tarragona) un dels fugitius "més buscats" per les autoritats franceses perquè és el membre principal d'un clan dedicat a la venda d'estupefaents a punts de Marsella.

Tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Lliurament, emesa per França, i s'enfronta a una possible condemna de 10 anys de presó per tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, delictes contra l'ordre i seguretat pública i pertinença a organització criminal, informa aquest diumenge la policia en un comunicat.

La investigació es va iniciar el 2023 quan es va tenir coneixement de la fugida del líder d'un clan criminal de tràfic de drogues que operava als principals punts comercials de Marsella i que, a més, exportava regularment cànnabis d'Espanya comptant amb un gran arsenal d'armes de guerra per desenvolupar la seva activitat.

El detingut feia servir fins a quatre identitats falses per no ser localitzat, després de fugir d'una operació policial al març a França.

Finalment, es va trobar a Tarragona, on esporàdicament es reunia amb familiars i amics que el visitaven des de França, i la detenció s'ha produït en un bar.