Judici a un entrenador i professor de La Salle Bonanova acusat d'agredir sexualment un menor, fill de la seva parella. A l'Audiència de Barcelona el 29 de febrer de 2024

Augmenten les violacions a Barcelona: un 50% més el 2023

es van denunciar 442 agressions sexuals amb penetració a la ciutat, davant de les 293 del mateix període de l'any anterior

Segons el darrer balanç del Ministeri de l'Interior, les agressions sexuals amb penetració han experimentat un alarmant augment del 50,9% a Barcelona durant l'any 2023. Aquest increment dràstic reflecteix una tendència preocupant a l'àrea metropolitana, on els delictes sexuals estan augmentant . De gener a desembre de 2023, es van denunciar 442 agressions sexuals amb penetració a la ciutat, davant de les 293 del mateix període de l'any anterior.

Aquest preocupant augment es reflecteix també en el còmput total de delictes contra la llibertat sexual a Barcelona, que ha crescut un 28,3%, passant de 955 a 1.225 casos a l'últim any. Aquestes dades revelen una realitat alarmant que requereix una acció immediata per part de les autoritats i la societat en conjunt.

El balanç de criminalitat a Barcelona durant l'any 2023 també mostra un increment del 10,8% en comparació de l'any anterior, incloent-hi tant la ciberdelinqüència com la delinqüència convencional. En total, es van denunciar 186.014 delictes a la capital catalana durant l'any passat, cosa que representa un augment significatiu en l'activitat delictiva a la regió.

Entre els delictes convencionals que han experimentat un augment preocupant hi ha els homicidis, els robatoris amb violència i intimidació, el tràfic de drogues i els robatoris a domicilis, establiments i altres instal·lacions. Aquestes dades subratllen la necessitat d'abordar urgentment els desafiaments de seguretat a Barcelona i adoptar mesures efectives per prevenir la violència i protegir els ciutadans.