Condol del cos debombers de Barcelona.

Els Bombers de Barcelona expressen el condol pel bomber de Vigo mort

Ha mort després de patir l'accident quan estava finalitzant una intervenció

Els Bombers de Barcelona han expressat el condol a familiars, amics i companys del bomber de Vigo mort aquest dissabte a l'esfondrar-se una paret mentre inspeccionava l'estructura d'un edifici en mal estat.

"Expressem el nostre més sentit condol als familiars, a les amistats i als companys del bomber de Vigo que ha mort avui en acte de servei", han transmès en un missatge al seu compte de X, recollit per Europa Press.

El bomber de Vigo, que respon a les inicials de Sergio SD i tenia 49 anys, veterà al cos de bombers, en què feia més de 20 anys que treballava, ha mort després de patir l'accident quan estava finalitzant una intervenció i estava notificant el resultat de la feina feta abans d'abandonar la zona.

Quan els bombers havien finalitzat la intervenció i estaven notificant el resultat de la tasca realitzada, just abans d'abandonar la zona, el cap del servei de bombers local, Guillermo Domínguez, ha explicat, en declaracions als mitjans que “parteix de la primera planta es va ensorrar i el va agafar".

El servei d'emergències del 112 Galícia ha indicat que va ser minuts abans de les 11.30 hores quan un particular, que es trobava amb el bomber i la Policia Local al punt, el que va donar l'avís que havia cedit part d'una paret de l'immoble i deixa l'home ferit de gravetat.

Tot i això, els sanitaris desplaçats fins al punt, atès que es van mobilitzar mitjans i efectius d'Urxències Sanitàries de Galícia-061, només van poder certificar la mort del bomber.

Al lloc --el número 127 de l'Avinguda de Beiramar-- es va produir un gran desplegament de mitjans després dels fets i també van acudir efectius de la Policia Nacional; a més de vianants i veïns de la zona.

Tant la regidora responsable de Seguretat, Patricia Rodríguez Calviño, com el cap de bombers, han atès els mitjans de comunicació. Domínguez ha explicat que la intervenció tenia un caràcter rutinari davant d'avisos per l'estat de l'estructura d'edificis abandonats o en mal estat.

"Era una intervenció rutinària, que fem moltes vegades a Vigo. Edificis que moltes vegades estan abandonats, cauen les cobertes, cosa que ha passat avui. S'ha acudit des (el parc de) Coruxo la guàrdia completa --sis efectius--, es va visualitzar , va comprovar que hi havia una ensulsiada a la coberta, es va balitzar, i poc més podíem fer que avisar Urbanisme perquè es prenguessin les mesures oportunes", ha relatat.

Va ser quan es va donar per finalitzada la intervenció i s'havia fet l'abalisat, i s'estava avisant, quan es va produir l'esfondrament. El cap de bombers ha constatat que va ser "una fatalitat" que, lamentablement, "es va emportar la vida" d'un company.

Per la seva banda, la regidora ha lamentat la mort i ha traslladat el reconeixement del govern local per la tasca del mort i de tot el servei de bombers.

Dos dies de dol oficial

També ha confirmat que, amb l'alcalde, Abel Caballero al capdavant, l'Ajuntament de Vigo ha decretat dos dies de dol oficial, aquest dissabte i diumenge, pel que ha passat.

El govern local trasllada el condol a la família del mort i els seus integrants han suspès la seva agenda durant la jornada d'aquest dissabte també com a mostra de pesar.