La Fira d'abril de 2024

Cinc detinguts per una agressió homòfoba a una parella a la Feria de Abril de Sevilla

Els investigats es van aproximar a dos homes i, després d'immobilitzar-los, presumptament els van agredir físicament

La Policia Nacional ha detingut cinc persones relacionades amb una agressió homòfoba a la Fira d'Abril de Sevilla. Els detinguts haurien agredit físicament una parella, després d'una sèrie d'insults homòfobs sobre la seva condició sexual.

Segons ha informat el cos en una nota, els fets van passar el mes d'abril passat a la capital sevillana, en el marc de la celebració de la Fira d'Abril de Sevilla.

Al voltant de les 07,30 hores, una parella, composta per dos homes, va ser abordada per un grup de cinc homes, que haurien començat a proferir-los tota mena d'insults homòfobs i comentaris humiliants en referència a la seva condició sexual, ja que trobaven en actitud afectuosa.

Tot i que les víctimes van intentar fer cas omís a aquests insults, els cinc investigats finalment s'hi van aproximar i, després d'immobilitzar-los, presumptament els van agredir físicament.

Fruit d'aquesta agressió, la parella va patir contusions cranials, fractura a la conca ocular i altres lesions de gravetat. Tot i això, els denunciants van aconseguir gravar els presumptes agressors amb els seus telèfons mòbils.

Després d'una "complexa" investigació policial duta a terme per les Brigades d'Informació de Sevilla i Barcelona, encarregades de les investigacions dels delictes d'odi, a través dels seus equips Evo corresponents: extremisme violent i odi; i coordinades per les respectives fiscalies especials contra la discriminació i l'odi, es va aconseguir identificar els autors dels fets, que van ser cinc turistes, d'entre 20 i 23 anys, naturals de diferents localitats de la província de Barcelona.

Després d'un extens treball de vigilància i seguiment, segons ha detallat la Policia Nacional, l'operació va concloure amb la detenció d'aquests cinc individus dimarts passat, que van ser posats a disposició de l'autoritat judicial de Barcelona.