Una de les plantacions desmantellades

Cop contra la droga: desmantellen 2 plantacions de marihuana a Santa Cristina d'Aro

Els Mossos d'Esquadra han intervingut més de 845 plantes

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat dues plantacions il·legals de marihuana a Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) en un període de dues setmanes, amb 845 plantes incautades en total.

Segons ha explicat la policia catalana al seu compte de X, els agents han detingut quatre responsables que han localitzat als habitatges destinats a aquesta activitat il·legal.

A més de les plantes, els Mossos d'Esquadra també han intervingut la infraestructura utilitzada a les plantacions.

El cultiu d'aquesta droga, una constant a Catalunya

Tanmateix, aquesta no és l'única operació contra el cultiu i la distribució d'aquesta droga que s'ha fet recentment a Catalunya.

Fa poc més d'una setmana, la Policia Nacional, en una operació conjunta amb Europol, va arrestar 54 persones en desarticular una organització criminal espanyola que exercia com a "majorista de droga" entre Espanya i Europa. 31 d'aquestes detencions es van fer a municipis de les demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona, Granada i Màlaga, segons va informar el cos el 18 de maig.

Els suposats traficants contactaven amb grups criminals estrangers als quals proveïen amb drogues per a la venda als seus respectius països i blanquejaven els beneficis que obtenien, principalment mitjançant inversions immobiliàries.

Les detencions es van dur a terme en diversos registres a Finlàndia, Suècia, Alemanya, França i Espanya, en què s'han intervingut 34.000 euros en efectiu, 3.000 euros en criptoactius, 600 quilos de marihuana, milers de plantes, cinc armes de foc i pistoles elèctriques i vuit propietats valorades en 1,5 milions.

L'organització es tractava d'una clan-based crime, en què els seus membres estaven organitzats per llaços de sang per assegurar-se la lleialtat i dificultar la intervenció policial per la seva relació familiar, i produïa la droga principalment a zones de Girona i Granada, abans heroïna i posteriorment marihuana.

Anteriorment, a finals del mes de març, a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) es van arrestar 4 persones per presumptament cultivar 1.400 plantes de marihuana en una nau industrial d'aquest municipi.

Unes setmanes després, a finals d'abril, en un operatiu a Maçanet de la Selva es van desmantellar dues plantacions. En aquest cas va ser obra de la Policia Nacional, que va concloure el desplegament amb la detenció de dues persones.