Guardia Civil - Bandera trans

Denuncien una agressió transfoba a una menor a Granada

La víctima havia hagut d'abandonar aquest centre i "traslladar-se a un altre veí"

Una família de Granada ha denunciat a la Guàrdia Civil l'agressió de la qual hauria estat víctima una menor trans de 13 anys diumenge passat per una coneguda que li hauria propinat "puntades de peu, cops i estrebades de pèl fins a perdre el coneixement" entre rialles del grup d'amigues amb què anava aquesta última

Així ho ha indicat l'Associació de Transsexuals d'Andalusia (ATA) Sylvia Rivera en una nota de premsa en què ha detallat que l'agressió hauria tingut lloc "al crit de marieta i travelo de merda", segons consta a la denúncia.

Estant la menor trans amb un grup d'amigues, se li va acostar una altra colla de noies, entre elles la suposada agressora "mentre gravaven l'agressió consistent en cops, puntades de peu i estrebades del cuir cabellut, fins a arribar a la pèrdua de coneixement de la víctima, sent atesa al "centre mèdic de la localitat" de l'àrea metropolitana de Granada en què van succeir els fets i en la caserna de la Guàrdia Civil posteriorment aquests van ser denunciats.

Els professionals van certificar al comunicat mèdic "múltiples lesions", segons ha detallat l'ATA Sylvia Rivera, que ha lamentat que "aquests fets no han estat un episodi aïllat", mentre que la menor trans ha estat víctima d'assetjament escolar i agressions "per part d'aquests mateixos menors, que eren companys" en un col·legi del mateix municipi.

D'aquesta manera, la víctima havia hagut d'abandonar aquest centre i "traslladar-se a un altre veí, on relata, se sent molt més respectada i desenvolupa una vida acadèmica normal".

En aquest context, els pares de la menor agredida han sol·licitat una ordre d'allunyament. "Des de LLIGA Sylvia Rivera hem traslladat a la família de la menor brutalment agredida tot el nostre suport, afecte i suport, així com la nostra més absoluta repulsa i condemna", ha declarat sobre això la presidenta de l'ATA Sylvia Rivera, Mar Cambrollé, per a qui "és alarmant que això hagi estat un episodi més d'un assetjament constant".

Cambrollé s'ha preguntat "fins quan les víctimes hauran de ser els que s'hagin d'anar" per "continuar suportant aquesta desprotecció i aquesta impunitat".

Ha afegit que les persones trans porten "temps suportant una campanya de demonització i estigmatització" sobre les seves "vides sense que s'estiguin posant en marxa els mecanismes que l'Estat de Dret té" per protegir-les, demanant mesures tant al Govern central com a l'autonòmic