Unes esposes, en arxiu

Desarticulada una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana a Barcelona

Els agents han decomissat 1.471 plantes de marihuana i uns 6.835 euros

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal a Barcelona que es dedicava presumptament al cultiu de marihuana, amb 12 persones detingudes, la clausura de quatre naus industrials que es feien servir com a plantacions, i l'entrada a dos domicilis dels principals investigats.

En total, els agents han decomissat 1.471 plantes de marihuana i uns 6.835 euros, en una operació que es va executar el 21 de maig amb 10 detinguts a Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Vilanova i la Geltrú i Castellar del Vallès (Barcelona), i dues detencions més dos dies després a Vila-seca (Tarragona).

Segons ha explicat la policia catalana aquest diumenge en un comunicat, la investigació es va obrir a principis de gener, després que els Mossos d'Esquadra sospitessin una possible plantació de marihuana en una nau industrial de Castellar del Vallès (Barcelona).

Els agents van descobrir que l'organització portava des del novembre del 2023 instal·lada a Catalunya amb 15 integrants, cadascun amb el seu rol diferent, i que gestionava més plantacions a altres localitats barcelonines, com ara Vilanova i la Geltrú, Sant Climent de Llobregat i Cervelló.

Els agents van identificar les persones que presumptament s'encarregaven del manteniment, la coordinació de naus i habitatges, la vigilància de les plantacions i del finançament del lloguer de vehicles o immobles, com ara les naus de Castellar del Vallès i de Vilanova i la Geltrú, llogades a nom de tercers.

Dos dels detinguts el 21 de maig ja van passar a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell, i els Mossos d'Esquadra no es descarten més detencions, ja que la investigació continua oberta.