Policia Nacional amb la imatge de fons de dos homes barallant

Descobreixen que la baralla a El Rafal va començar per uns tocaments a una nena

Dues famílies es van embrancar en una baralla en què es van veure involucrades una trentena de persones després que la nena fos objecte de tocaments per part d'un familiar

La batussa que va tenir lloc dissabte passat al barri palmesà del Rafal i que es va saldar nou detinguts i una desena de ferits per arma blanca es va originar per uns suposats tocaments a una nena.

En detall, dues famílies es van embrancar en una baralla en què es van veure involucrades una trentena de persones després que la nena fos objecte de tocaments per part d'un familiar, segons la informació facilitada per la Policia Nacional.

En conèixer-lo i veure el jove suposat autor dels tocaments i que pertany a l'altra família, el va agredir a la via pública, cosa que va detonar la baralla. Diversos familiars del jove van anar a buscar el pare i van trobar un germà a qui van agredir.

Després d'això, es van unir altres familiars i va esclatar la baralla en què es van fer servir armes blanques i objectes contundents.

L'enfrontament es va saldar amb una desena de persones ferides per armes blanques, dues, un home i una dona, ingressats a l'UCI d'un centre hospitalari. De moment, hi ha nou detinguts.

Els detinguts són nou homes d'origen espanyol i amb edats compreses entre 18 i 52 anys, amb l'excepció d'una edat menor.

Estan acusats de baralla tumultuària i lesions i alguns de temptativa d'homicidi. Cal recordar que els fets es van produir dissabte passat, cap a les 21.00 hores, quan nombroses trucades al 091 van alertar d'una baralla entre més de 30 persones amb armes blanques i objectes contundents.

Diverses patrulles de Seguretat Ciutadana de la Policia Nacional es van desplaçar al lloc i van trobar dues persones amb ferides d'arma blanca, que van afirmar que havien estat apunyalats i que hi havia més ferits.

Els agents van comprovar que hi havia quatre persones més amb diferents lesions, totes elles del mateix nucli familiar. Al lloc van acudir diverses ambulàncies que van atendre els ferits i van traslladar-ne alguns a un centre hospitalari una vegada van ser estabilitzats.

Els agents van tenir coneixement que diverses persones havien estat traslladades en vehicles particulars a diferents centres hospitalaris de Palma, per la qual cosa van acudir a aquests centres per demanar informació i identificar els implicats.

Amb tota la informació en poder seu els agents van arrestar nou homes, sis dels quals pertanyen a una família i tres a una altra.