El material decomissat

Desmantellen el primer macrolaboratori de processament de clorhidrat de cocaïna

Estava iderat per una cèl·lula del Balkan Cartel, segons ha informat la Policia Nacional

La Policia Nacional ha desmantellat el primer macrolaboratori de processament de clorhidrat de cocaïna dirigit per una cèl·lula de l'infame Balkan Cartel. Aquesta operació ha estat conjunta, duta a terme per agents de diverses unitats policials.

La xarxa criminal, composta per ciutadans d'origen albanès vinculats al Balkan Cartel i experts colombians en la producció de cocaïna, operava des d'una ubicació estratègica a una zona rural a prop de Cambrils. Utilitzant mètodes sofisticats de camuflatge, la droga era processada i distribuïda de manera clandestina.

Un dels aspectes més sorprenents d'aquest macrolaboratori era l'enginyós camuflatge utilitzat per amagar la cocaïna. El narcòtic estava disfressat dins d'un material de construcció similar al guix, cosa que en dificultava la detecció. Més de 1.000 quilograms de clorhidrat de cocaïna van ser confiscats durant l'operació, revelant la magnitud de l'operació criminal.

A més de l'elaboració camuflatge, els membres del cartell adoptaven mesures addicionals per dificultar el rastreig de la droga. Canviaven constantment els envasos originals del material, cosa que complicava encara més la tasca de les autoritats en la seva lluita contra el tràfic d'estupefaents.

El laboratori, amb una capacitat de processament de més d'una tona de substància contaminada, era capaç de produir aproximadament 400 quilos de cocaïna d'alta puresa. Aquest rendiment industrialitzat evidencia la sofisticació i escala de les operacions dutes a terme per aquesta organització criminal transnacional.

L'operació policial, que va comptar amb la participació de més de 30 agents de diferents unitats, va resultar en l'arrest de 8 individus clau vinculats al Balkan Cartel. A més de les detencions, es va aconseguir la confiscació de 6.000 litres de precursors químics, 25 quilos de clorhidrat de cocaïna, 70 quilos de pasta base de cocaïna en diferents fases d'elaboració, 52 quilos de marihuana i diversa maquinària utilitzada en el procés de producció.

Així mateix, es van confiscar 6.000 euros en efectiu i es van decomissar dos vehicles utilitzats per al transport il·lícit de drogues. Aquests resultats són un testimoni clar del compromís de les autoritats en la lluita contra el crim organitzat i el tràfic de drogues, així com un cop dur al funcionament d'una de les xarxes més perilloses i lucratives d'Europa.