Mina de Criptomonedes

Desmantellen una mina de criptomonedes a Ripollet per frau de 4,5 milions d'euros

Un home de 30 anys va ser detingut a Salou (Tarragona) com a presumpte líder de l?organització criminal i responsable del delicte de defraudació de fluid elèctric

Els Mossos d'Esquadra i la Guardia Civil de Tarragona han desmantellat una mineria de criptomonedes a Ripollet (Barcelona) per presumptament defraudar 4,5 milions d'euros en consum elèctric.

Els agents han detingut un home de 30 anys a Salou (Tarragona) com a presumpte autor dels delictes de pertinència a organització criminal i defraudació de fluid elèctric, segons han informat aquest diumenge els Mossos d'Esquadra en un comunicat.

La investigació ha transcorregut en dues fases, en què s'han detingut 11 persones i han confiscat 250 quilos d'haixix, 22.000 euros en efectiu i 50.000 paquets de tabac falsificat.

Les autoritats també han investigat un home que subministrava droga als membres de l'organització i regentava una nau clandestina a Ripollet que contenia una instal·lació de mineria de criptomonedes.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil de Tarragona han desmantellat la nau, que tenia 85 ordinadors que estaven connectats il·legalment al subministrament elèctric, defraudant des del 2021 4,5 milions d'euros.

El detingut ha passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció 3 de Reus (Tarragona).