Guàrdia Civil i unes esposes

Detenen 32 joves de Barcelona i Tarragona que pertanyien als Latin Kings

La policia també preveu fer un registre d'última hora a Granollers

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres al matí 32 persones en un operatiu policial encara actiu contra un presumpte grup violent juvenil a Tarragona i Barcelona.

L'operació, anomenada Kamaleones, s'ha centrat a detenir joves que pertanyien a la banda dels Latin Kings.

Segons ha informat el cos en un comunicat, fins a les 9.30 hores s'han dut a terme 13 entrades i registres, 11 a Barcelona i dues a Tarragona, en què han participat unitats d'informació de Tarragona i Catalunya, així com d'altres especialitats.

La policia també preveu fer un registre d'última hora a Granollers (Barcelona), per al qual han sol·licitat autorització al jutge que instrueix el cas.

Latin Kings

Els Latin Kings són una colla urbana, originalment fundada a la dècada de 1940 a Chicago, Estats Units. La colla s'ha expandit des d'aleshores a altres ciutats dels Estats Units ia diversos països d'Amèrica Llatina. La seva estructura interna s'organitza en capítols locals, cadascun amb el seu lideratge i regles propis.

Els Latin Kings han estat associats amb activitats criminals com el tràfic de drogues, l'extorsió, el robatori i la violència de carrer. A més, han establert una estructura jeràrquica i un conjunt de rituals i símbols per identificar els seus membres.

Tot i tenir els seus orígens a la comunitat llatina, la membresía als Latin Kings no està limitada únicament a persones d'ascendència llatina, i la colla ha reclutat membres de diversos orígens ètnics.

Tot i això, el seu nom i molts dels seus símbols fan referència a la cultura llatina.

És important destacar que, si bé els Latin Kings han guanyat notorietat per les activitats delictives, no tots els individus d'ascendència llatina estan afiliats a aquesta colla, i la majoria de les comunitats llatines rebutgen la violència i el crim associats amb les colles de carrer.