Hideo Sakaki amb una badera de japó de fons

Detenen un actor i director japonès per agressió sexual

La dona va conèixer Sakaki en un taller d'actuació el 2015 i va presentar la seva denúncia davant la Policia Metropolitana de Tòquio el juny del 2023

Aquest dimecres s'ha sabut que l'actor i director japonès Hideo Sakaki ha estat detingut sota les acusacions d'agressió sexual cap a una aspirant a actriu.

D'aquesta manera, s'ha sumat als casos recents de delictes sexuals que han sacsejat el món de l'espectacle al Japó.

Sakaki, de 53 anys, va llaurar la seva fama participant en pel·lícules del principi dels 2000 com 'Versus', 'Alive' i 'Ju-On: The Grudge'.

Suposadament, l'actor va convidar al seu domicili una dona d'aproximadament 20 anys sota el pretext de brindar-li orientació professional, segons van revelar les autoritats policials locals, i va ser quan va cometre el delicte.

L'actor i cineasta també treballa com a director en una agència de 'talents' dedicada a impulsar les carreres de joves artistes.

Sakaki ha negat les acusacions, qualificant-les de falses, tal com informen els mitjans locals.

Els incidents delictius van tenir lloc presumptament a la residència de Sakaki el maig del 2016, quan suposadament va instar la dona a despullar-se per verificar la presència de tatuatges i perquè es familiaritzés amb les escenes de nu.

La dona va conèixer Sakaki en un taller d'actuació el 2015 i va presentar la denúncia davant la Policia Metropolitana de Tòquio el juny del 2023.

Acusacions reiterades

L'actor i cineasta ja estava sota investigació per presumptes agressions sexuals a altres dones, els relats de les quals van ser exposats per la revista japonesa Shukan Bunshun el 2022.

D'acord amb les dones, que van preferir mantenir l'anonimat, Sakaki hauria aprofitat la seva posició per sobrepassar-se i pressionar-les per tenir relacions sexuals a canvi de promeses sobre el desenvolupament de les seves carreres.