Una detenció per part dels Mossos

Detingudes 6 persones d'una banda criminal que robava a pisos de l'Alt Empordà

Els arrestos es van fer entre dimarts 7 i dijous 9 de maig, han explicat els Mossos

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre dimarts 7 i dijous 9 de maig passat sis persones que presumptament formaven part d'un grup criminal dedicat a cometre robatoris violents a domicilis de l'Alt Empordà, a la demarcació de Girona.

Segons han informat en un comunicat aquest divendres dia 10, els suposats atracadors van portar a terme diversos robatoris als municipis de Vilamalla, Biure i Garriguella, a l'esmentada comarca gironina.

En tots els casos, tenien un modus operandi força similar; entraven a domicilis particulars fent-se passar per policies mentre exhibien armes de foc, anaven encaputxats i es mostraven molt violents, fins al punt de colpejar les víctimes.

Més de 2 anys de recerca

La policia catalana va iniciar una investigació el 2022 i les últimes setmanes van confirmar que el grup seguia en actiu a la mateixa província, per la qual cosa dimarts van iniciar un operatiu per localitzar i aturar els seus membres.

Després de set entrades i registres a Figueres i Avinyonet de Puigventòs i una a una nau de Vilamalla, van intervenir un total d'11.000 euros, una pistola semiautomàtica, munició, 3.200 grams de marihuana, perruques, passamuntanyes, armilles antibales, una faixa d'ús policial un dispositiu de geolocalització i diverses brides.

Mentre que els Mossos no han donat la investigació per tancada i no descarten noves detencions, els arrestats han passat aquest dijous a disposició del Jutjat d'Instrucció 4 de Figueres, i el detingut aquest dijous els passarà aquest divendres 10.

Un tipus de crim habitual

Les bandes (o els lladres) que trien aquest tipus de crims (els facin amb violència o sense) són nombroses.

De la mateixa manera, també és habitual que els diferents cossos policials actuïn contra elles, i anunciïn, de forma periòdica, el seu desmantellament.

De fet, fa menys de dos mesos, a mitjans de març, un operatiu conjunt entre els Mossos i la Guàrdia Civil d'Astúries va servir per desarticular una banda que operava al Baix Llobregat i als municipis del Principat.

Aleshores, es va arrestar 9 persones, acusades de 23 delictes de robatori, pertinença a grup criminal, receptació i falsificació documental. La investigació s'havia engegat un parell de mesos abans, el gener d'aquest any.