Interceptada una pneumàtica amb més de 1.700 kg d'haixix al litoral de Santa Cruz de Tenerife

Detingudes set persones després d'interceptar-se una narcolanca amb 1.700 quilos d'haixix

Ha passat a la costa de Santa Cruz de Tenerife

La Guàrdia Civil ha detingut un total de set persones per un delicte contra la salut pública després que es desenvolupés una operació en què es va interceptar una embarcació pneumàtica amb 1.715 quilograms d'haixix a la costa de Santa Cruz de Tenerife.

Segons informa la Benemèrita, l'actuació es va produir cap a les 04.00 hores de l'1 de maig passat, i va ser possible la localització de la narcolanca gràcies a la cooperació d'intercanvi d'informació amb la Direcció General de Vigilància sobre el Territori Marroquí (DGST).

Va ser aquest cos el que va alertar de l'arribada a la costa de Tenerife d'una embarcació procedent del Marroc amb la finalitat d'allunyar-se a les costes canàries.

Per això, la Comandància de la Guàrdia Civil de Santa Creu de Tenerife va dissenyar un operatiu especial en què els agents van sorprendre al passeig de Taula del Mar (municipi de Tacoronte) els set detinguts mentre es trobaven estibant una important quantitat de fardells des de una embarcació semirígida al'interior d'una furgoneta.

En aquest sentit, cinc carregaven la droga i els altres dos exercien de patrons de l'embarcació, motiu pel qual en aquell precís moment van procedir a la immediata detenció de tots ells, així com a l'aprehensió dels 1.715 kg d'haixix.

També van ser intervinguts l'embarcació pneumàtica, un vehicle tipus furgó, així com altres efectes com ara un telèfon satèl·lit, un gps de navegació i nombrosos telèfons mòbils.

Finalment, els detinguts van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Sant Cristòfol de la Llacuna, que va decretar l'ingrés a la presó provisional dels set detinguts.