Detinguts dos pares a Palma per la 'síndrome del nadó sacsejat'

Els progenitors han estat detinguts després de rebre l´alerta per part d´un centre hospitalari de l´illa

Agents de la Policia Nacional han detingut els pares d'un nadó de set setmanes, a Palma, per possibles maltractaments al menor,

El nen presenta lesions compatibles amb el conegut com a 'síndrome del Nadó sacsejat', amb múltiples fractures amb pronòstic greu, després d'haver estat alertats pels metges d'un centre hospitalari.

En nota de premsa, la Policia Nacional ha informat que un grup d'agents a Palma han detingut els progenitors d'un lactant, de set setmanes. Se'ls atribueix un delicte de lesions a l'àmbit familiar davant les sospites de maltractaments al petit.

La policia va rebre l'alerta per part dels metges d'un centre hospitalari.

Les lesions del nounat són compatibles amb la hipòtesi que un dels pares hagués sacsejat amb força el seu fill. El menor va ser ingressat a finals de gener a un hospital a Palma amb fractures múltiples en diferents estats sent el pronòstic greu.

Els serveis mèdics de l'hospital, en observar les lesions del lactant, van fer diversos estudis per descartar que es tractés d'una altra patologia coneguda com a ossos de vidre.

Un cop amb els informes definitius i descartant aquesta patologia, tots els resultats apuntaven que les lesions es poguessin haver produït en un context de maltractaments. Creuen que el nen va patir la 'síndrome del nadó sacsejat', per la qual cosa van remetre una part de lesions i van comunicar els fets a l'autoritat judicial ia la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM) de la Policia Nacional.

De forma automàtica, l'autoritat judicial va retirar de manera provisional la guarda i custòdia i la pàtria potestat dels pares, iniciant la UFAM una investigació per aclarir els fets.

Després de fer les corresponents investigacions tot apuntava que les lesions del nadó poguessin ser ocasionades per part dels pares. Per tot això, els agents van procedir a la detenció dels presumptes autors d'un delicte de lesions a l'àmbit familiar.

Els presumptes autors van passar a disposició judicial.