Els Mossos d'Esquadra

Falsa emprada de la llar i còmplice són arrestats per robatori a ancianes a Barcelona

Utilitzaven un elaborat engany per accedir a les llars de gent gran i sostreure joies i diners en efectiu, acumulant un botí valuat en 300.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 14 de febrer una dona de 30 anys i un home de 24 acusats de robar a 5 pisos de dones d'edat avançada a Barcelona.

La dona simulava ser l'empleada de la llar del pis superior de l'habitatge de les víctimes i demanava accedir al balcó justificant que havia caigut alguna peça de roba, informa la policia catalana en un comunicat aquest diumenge.

Segons les autoritats, la dona deixava la porta oberta perquè l'home accedís a la vivenda i robés objectes de valor, especialment joies.

Els Mossos han rebut cinc denúncies per part de les víctimes entre novembre i febrer, que són persones d'entre 85 i 92 anys amb mobilitat reduïda que els presumptes lladres seleccionaven prèviament a supermercats.

La policia catalana calcula que el valor dels robatoris puja als 300.000 euros, després d'accedir al domicili dels detinguts i trobar joies, 10.000 euros en efectiu i falsos documents d'identitat de diferents països.

Tots dos van passar a disposició judicial el 16 de febrer, la dona acusada dels cinc robatoris i l'home de participar-hi en dos, i tots dos compten amb nombrosos antecedents per delictes similars en altres punts d'Espanya.