Imatge d'Omar bin Omran en ser trobat després de 17 anys segrestat

Un gos troba un familiar segrestat fa 27 anys en un forat a prop de casa

El jove creia que estava sota la influència d'un encanteri

Un home que va desaparèixer fa gairebé 30 anys ha estat trobat vivint a pocs metres de casa seva familiar després d'haver estat "segrestat" pel seu veí.

La víctima, identificada únicament com a Omar Bin Omran, va desaparèixer a la ciutat algeriana de Djelfa fa 27 anys, quan només tenia 17 anys.

La seva família va assumir que havia mort durant la guerra civil entre el govern del país nord-africà i diversos grups rebels islamistes, que es va perllongar durant 10 anys a finals dels anys 1990 i principis dels 2000.

Però va resultar que tot el temps havia viscut a només 200 metres de distància, en un forat a terra cobert per munts de fenc sota la cleda d'ovelles del seu veí.

El diari algerià El Khabar suggereix que el gos de la família d'Omar va reconèixer una olor familiar i va començar a rastrar amb intensitat la zona on estava retingut el jove segrestat. El gos va ser enverinat pel segrestador en un intent d'allunyar la família.

Imatges de vídeo borroses del seu rescat mostren les autoritats il·luminant amb torxes el pou on Omar estava captiu, mentre ell els mira desconcertat.

Les autoritats locals han confirmat que un home de 61 anys, que es creu que és un funcionari públic, ha estat arrestat en relació amb el presumpte segrest.

Finalment va ser descobert després que el germà del captor va publicar queixes a les xarxes socials i va exposar el fet públicament, suposadament per una disputa per una herència.

Després de veure'l, la família d'Omar va irrompre a casa en un intent desesperat per trobar-lo. Quan finalment va ser descobert, el seu presumpte captor va intentar fugir abans de ser immobilitzat i després arrestat.

La mare d'Omar va morir tràgicament sense saber mai el destí del fill. Les autoritats han promès que l'"autor d'aquest crim atroç" serà jutjat amb "severitat".

El noi podria haver estat sotmès a manipulació psicològica, ja que mitjans algerians van informar que Omar va dir que no havia pogut demanar ajuda a causa d'un encanteri que el seu presumpte segrestador li havia llançat.