Una imatge de criptomonedes, en arxiu

La Guàrdia Civil deté 12 persones per estafar amb criptomedes

L'organització, dividida entre Catalunya, València i Dubai, ha estafat més de 50.000 euros i actualment té 40.000 euros bloquejats en valor de béns i comptes

La Guàrdia Civil ha detingut 12 persones a les províncies de Barcelona, Girona i València acusats de realitzar 20 operacions fraudulentes amb criptomonedes a Barcelona, Tarragona i Girona, així com a València ia Dubai (Emirats Àrabs Units).

Aquesta organització ha estafat més de 50.000 euros en criptomonedes i tenen actualment 40.000 euros bloquejats en valor de béns i comptes, informen aquest diumenge les autoritats en un comunicat.

L'organització presumptament enganyava dependents d'establiments comercials usant el sistema decimal anglosaxó i ensenyant-los la transferència de 2.500 stablecoins, quan en realitat es tractava de 2,5 unitats --dos i mig i no dos mil cinc-cents--, i el dependent lliurava diners en efectiu.

En aquesta operació, la Guàrdia Civil ha tingut el suport de l'Organització Internacional de Policia Criminal (Interpol) i l'Agència de la Unió Europea per a la Cooperació Policial (Europol).

Després de la investigació, les autoritats van detenir 12 membres de l'organització d'entre 19 i 49 anys procedents d'Europa de l'Est.