Porcs en condicions insalubres

La Guàrdia Civil posa en marxa una investigació a 'la granja del terror'

El recinte té un miler de porcs en mal estat a la localitat d'Arauzo (Burgos)

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil a la província de Burgos estan investigant l'anomenada 'granja del terror' a Arauzo, sobre la qual l'Observatori de Benestar Animal (OBA) ha presentat fotografies i fins i tot un vídeo davant el Jutjat de Sales dels Infants. En aquests materials es denuncien presumptes delictes de maltractament animal i publicitat enganyosa, segons han confirmat fonts de l'Institut Armat a Europa Press .

El Seprona es va desplaçar a la granja dimarts i dimecres després de rebre un requeriment del Jutjat. A partir d'aquesta inspecció, s'elaborarà un informe amb el resultat del registre, que es remetrà al jutjat, segons expliquen les mateixes fonts.

És important assenyalar que inspectors de la Junta de Castella i Lleó van verificar dimarts passat, 14 de maig, que la granja d'Arauzo complia amb tots els protocols de benestar animal exigits, segons han informat fonts de la Conselleria d'Agricultura i Ramaderia a Europa Press.

D'acord amb les mateixes fonts, dins de les inspeccions regulars d'higiene i sanitat a les explotacions ramaderes de la Comunitat, els inspectors van realitzar una visita a aquesta granja el 15 de novembre de 2023, on es va determinar que "tot estava en ordre". Posteriorment, es va dur a terme la inspecció de dimarts passat, amb el mateix resultat positiu.

Tot i això, la Junta també informa que, juntament amb els serveis oficials de l'Executiu, van estar presents els membres del Seprona. Per tant, des de l'Administració regional se "suposa" que s'obrirà una instrucció en què "la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural col·laborarà en tot allò que se li requereixi".

"La Conselleria vol emfatitzar que no s'ha de demonitzar el sector carni ni desincentivar el consum de carn per casos que es poguessin arribar a considerar mala praxi, ja que, si es confirmessin, serien minoritaris i excepcionals", han conclòs des d'Agricultura.

Aquesta resposta es produeix després que l'Observatori de Benestar Animal (OBA) hagi informat d'una nova 'granja del terror', de la qual aporta fotografies i fins i tot un vídeo en què ha denunciat davant del Jutjat de Sales dels Infants (Burgos ) presumptes delictes de maltractament animal i publicitat enganyosa respecte d'una explotació porcina a la també localitat burgalesa d'Arauzo de Torre, amb un miler de caps sotmès a condicions insalubres i fins i tot maltractament.