La Guàrdia Civil i els serveis funeraris a la porta del domicili on s'ha produït l'assassinat de menors i posterior suïcidi de l'assassí, a 20 de maig de 2024 a Granada

Un home mata els seus dos néts i se suïcida després d'atrinxerar-se en una casa

El succés ha passat a la localitat granadina d'Huétor Tájar

L'home d'uns 72 anys que estava atrinxerat des d'última hora de la tarda de diumenge amb els seus dos néts en una vivenda d'Huétor Tájar (Granada) ha matat els dos menors i s'ha suïcidat després, segons han detallat a Europa Press fonts de la Guàrdia Civil.

Els agents, que feia tota la nit que estaven a la zona, han aconseguit accedir a la vivenda aquest matí i han trobat els cossos sense vida de l'ancià i dels menors, que tenen uns deu i dotze anys, segons les primeres informacions que es manegen.

Va ser cap a les 21.40 hores d'aquest diumenge passat quan es va alertar que l'home, de 72 anys, s'havia atrinxerat a l'habitatge armat amb els menors ia la zona s'han sentit trets al llarg de la nit.

Fins ara no han transcendit els motius pels quals l'ancià ha decidit atrinxerar-se a la vivenda amb els dos menors, encara que la premsa local apunta a un episodi traumàtic després d'un accident en què haurien mort els pares dels infants, segons informa Ideal .

Precedents mediàtics similars

Aquest cas té similituds amb altres esdeveniments tràgics ocorreguts a Espanya en el passat. Un dels més coneguts és el de José Bretón, que el 2011 va ser acusat d'assassinar els seus dos fills, Ruth i José, de 6 i 2 anys respectivament, a la ciutat de Còrdova. Bretó va afirmar inicialment que els nens s'havien perdut en un parc, però posteriorment es va descobrir que els havia asfixiat i cremat a una foguera. Aquest cas va generar una gran atenció mediàtica i va provocar un debat intens sobre la violència domèstica i els drets dels nens.

Un altre cas que va causar commoció a Espanya va ser el de Santiago del Valle i la seva germana Rosa, que el 2008 van ser condemnats per l'assassinat de la nena Mari Luz Cortés a Huelva. Mari Luz, de cinc anys, va desaparèixer el gener del 2008, i el seu cos va ser trobat dos mesos després al riu Tinto. Aquest cas va commoure tot Espanya i va provocar protestes massives exigint justícia per a la petita Mari Luz i mesures més estrictes contra els delinqüents sexuals.