Biberó i una ampolla de vi

Hospitalitzat un nadó per un coma etílic provocat per un error de la seva àvia

Va ser traslladat a l'hospital pediàtric Giovanni XXIII de Bari, on roman ingressat a cures intensives

Un incident desafortunat va sacsejar una família a Itàlia, quan un nadó de només quatre mesos va ser ingressat d'urgència a l'hospital amb símptomes d'intoxicació etílica.

La causa darrere d'aquest dramàtic succés va ser un error comès per la seva àvia, que, sense voler, va preparar un biberó barrejant llet en pols amb vi blanc.

Els fets van tenir lloc dilluns passat a Francavilla Fontana, província de Brindisi, al sud del país. Segons informes del diari La Repubblica i l'agència de notícies Ansa, l'àvia va confondre una ampolla fosca de vi blanc amb la necessària per diluir la llet en pols del nadó.

Després d'ingerir una part del biberó, el nadó va mostrar signes de malestar i va rebutjar continuar bevent. Davant la ràpida percepció de l'error, la mare del nen el va portar immediatament a l'hospital, on va rebre atenció d'emergència, incloent-hi un rentat gàstric i intubació.

Posteriorment, va ser traslladat a l'hospital pediàtric Giovanni XXIII de Bari, on roman ingressat a cures intensives.

Tot i que l'estat del bebè ha mostrat una lleugera millora, els metges mantenen un pronòstic reservat a causa de la seva edat, reconeixent que encara hi ha risc vital. S'espera que els propers dies puguin retirar la intubació, però la situació continua sent delicada.

Inicialment es va apuntar a la mare com a responsable de la intoxicació, però la policia va confirmar que es va tractar d'un tràgic accident domèstic protagonitzat per l'àvia.

Aquest succés deixa en evidència la importància d'extremar les precaucions en manejar productes perillosos a prop dels més petits i ressalta la fragilitat de la seguretat a l'entorn domèstic.

Enmig d'aquesta dolorosa situació, la família i el personal mèdic lluiten per la ràpida recuperació del nadó, mentre s'espera que aquest incident serveixi com a recordatori de la importància de la vigilància i la cura dels més vulnerables.

Francavilla Fontana

Francavilla Fontana és una localitat encantadora ubicada a la regió d'Apulia, al sud d'Itàlia. Coneguda per la seva rica història i el seu entorn pintoresc, aquesta ciutat ofereix als visitants una experiència autènticament italiana.

Una de les característiques més destacades de Francavilla Fontana és la seva arquitectura impressionant, que reflecteix segles d'influències culturals i estils arquitectònics. Els seus carrers empedrats i places històriques estan adornades amb elegants palaus, esglésies centenàries i antigues fortificacions que narren la història de la regió.

Entre els llocs d'interès hi ha l'imponent Castello Imperiali, un castell medieval que s'alça majestuosament sobre la ciutat i ofereix vista panoràmica dels voltants. A més, la Basílica de Santa Maria de l'Asunción, amb la seva impressionant façana barroca, és un altre punt destacat pels amants de l'arquitectura i la història.