Una imatge de les flames

Incendi Tàrbena: 800 hectàrees cremades i flames sense control

Des de la delegació del govern a València apunten que "la temporada d´incendis ja no existeix"

L'incendi forestal declarat diumenge 14 d'abril passat al municipi valencià de Tàrbena (Marina Baixa) segueix sense control, segons han informat aquest matí de dilluns 15 des del departament d'Emergències de la Generalitat Valenciana.

Els efectius d'extinció han detallat que la nit ha estat "complexa" i que estan esperant la incorporació dels mitjans aeris per intentar contenir el foc.

També han explicat que la matinada s'ha prioritzat la seguretat del personal d'extinció per evitar "situacions perilloses" derivades de l'avenç de les flames i del vent.

Segons s'ha conegut aquest dilluns 15, la superfície calcinada per les flames, que segueix sense estar controlat, arriba a les 800 hectàrees.

En menys de 24 hores, l'incendi ja ha calcinat moltíssim terreny de la serra del Ferrer i ha obligat a evacuar 180 veïns, la majoria residents en vivendes disperses ubicades a zona forestal.

El foc, que es va declarar al migdia del dia 14 passat, hauria estat originat per una crema controlada, segons la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

"La temporada d'incendis ja no existeix"

Aquest dilluns 15, la mateixa Bernabé ha assenyalat que "hem de ser conscients que la temporada d'incendi ja no existeix", en el sentit que el canvi climàtic i la calor que ha assotat Espanya el cap de setmana a la segona setmana d'abril ha estat molt per sobre del que s'ha vist fins ara.

Els socialistes també han apuntat que els mecanismes de prevenció i preparació per a situacions d'incendi "han d'estar preparats durant tot l'any".

La UME treballa sobre el terreny

Fins i tot, la Unitat Militar d'Emergències (UME) s'ha desplaçat al territori per col·laborar en algunes de les tasques.

En una publicació al seu perfil de X, han explicat que helicòpter EC-135 de l'Exèrcit col·labora en les tasques de reconeixement.

Els treballs continuen en marxa per part dels bombers. L'evolució de la lluita contra les flames es pot seguir en directe per les xarxes socials mitjançant l'etiqueta #IFTarbena.