Un cotxe de la Policia Nacional, en arxiu

Intervingudes 10.000 plantes de marihuana i 59 rèptils exòtics a Catalunya

Arran d'això, la Policia Nacional també ha detingut 14 persones. També hi ha intervingut 16 armes, 53 rellotges d'alta gamma i 16 vehicles a l'operació en què han participat més de 100 agents

La Policia Nacional ha detingut 14 persones i ha intervingut 10.000 plantes de marihuana a un presumpte grup de narcotraficants a Catalunya, als quals també se'ls acusa de contraban animal en trobar 59 rèptils exòtics durant els registres.

Més de 100 agents de diferents unitats han fet 11 registres, 10 a la província de Barcelona i un a Girona, i han comptat amb la col·laboració dels agents locals de Granollers, l'Ametlla del Vallès i Lliçà de Vall (Barcelona), informa la Policia Nacional en un comunicat aquest dissabte.

Als registres, els agents també han detectat dues granges de minat de criptomonedes, més de 100 quilograms en cabdells de marihuana, 16 armes, 53 rellotges d'alta gamma valorats en més de 500.000 euros, 16 vehicles i una embarcació recreativa.

Als detinguts se'ls acusa de delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació del fluid elèctric; ia dos també per contraban i delicte contra la fauna i la flora, en tenir 59 rèptils exòtics, 33 d'ells en perill d'extinció i 26 més protegits.

La investigació

La investigació va començar el 2023, quan es va detectar l'increment patrimonial d'un dels integrants, que va guanyar 7 milions d'euros en 3 anys.

El grup, que utilitzava propietats de lloguer per a la seva activitat i canviava d'ubicació cada pocs mesos, vivia a domicilis de luxe "fortament vigilats", amb càmeres de videovigilància, sistemes de reconeixement facial i de matrícules, raigs infrarojos i detectors de moviment.

L'organització estava liderada per 4 homes, que sota el seu comandament tenien un entramat de persones amb una funció diferent a l'organització.