Esposes dels Mossos amb una pistola

La lluita entre màfies a Barcelona va deixar una nova mort aquest cap de setmana

Barcelona, una vegada coneguda pel seu encant cosmopolita, ara és a l'epicentre d'una guerra de bandes

El panorama del crim a Barcelona es torna cada cop més tèrbol, amb Tekin Kartal, un nom vinculat als cercles del narcotràfic turc, convertint-se en la darrera víctima d'una sèrie d'execucions violentes.

Amb cinc trets a boca de canó al cap, la seva mort va marcar un nou capítol en la creixent onada de violència que envolta la ciutat.

La despietada execució va tenir lloc en ple dia, destacant l'audàcia dels assassins i la incapacitat de les autoritats per contenir el creixent vessament de sang.

La fugida del sicari va deixar les forces de l'ordre a la foscor, sense pistes sòlides sobre el seu parador, mentre la ciutat es converteix en un camp de batalla per a les màfies del narcotràfic.

Guerra de bandes

Barcelona, una vegada coneguda pel seu encant cosmopolita, ara és al'epicentre d'una guerra de bandes, amb un augment alarmant en els assassinats i homicidis.

Segons l'informe del Ministeri de l'Interior, la província catalana va liderar les estadístiques el 2023, amb 46 casos confirmats, i va superar regions molt més poblades com Madrid.

Darrere d'aquests crims hi ha noms poderosos de l'inframón, com els Casuals, una facció del grup ultra Boixos Nois, implicats en execucions sagnants que han sacsejat la ciutat.

L'ombra de la Mocro Maffia, una organització criminal europea de gran abast, també plana sobre Barcelona, amb vincles cada vegada més evidents amb el tràfic de drogues internacional.

L'execució de Kartal no és només un símbol de la brutalitat desenfrenada d'aquestes organitzacions, sinó que també es converteix en un punt focal enmig de la campanya electoral a Catalunya.

La seguretat s'ha convertit en una preocupació central, amb partits polítics com el PP, Vox i Alianza Catalana, tots clamant per mesures més estrictes i una presència policial més gran als carrers.

L'últim tiroteig, que va deixar Kartal estès a terra durant un esdeveniment comunitari, subratlla la urgència d'abordar la crisi de seguretat que assola la ciutat.

Amb connexions conegudes al món del narcotràfic, Kartal representava una peça enredada a la xarxa internacional de drogues, amb llaços que s'estenen des de Turquia fins al Regne Unit.

La seva mort no només és un recordatori ombrívol de la violència desenfrenada que fueteja Barcelona, sinó també una crida d'atenció sobre la necessitat urgent de mesures efectives per frenar la creixent influència i activitat de les organitzacions criminals a la regió.

Si no es prenen accions decisives, l'espectre de la violència continuarà aguaitant els carrers d'aquesta ciutat una vegada vibrant.