Detenció - Mossos

Macrooperatiu a Catalunya contra el trànsit d'haixix que acaba amb 30 detencions

Aquest grup utilitza la costa catalana com a punt de desembarcament de la droga

Els Mossos d'Esquadra i el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han iniciat aquest dimarts al matí un operatiu policial a les províncies de Barcelona, Girona i Lleida contra un grup criminal presumptament dedicat al trànsit d'haixix, i n'han detingut 30 persones.

Segons ha informat la policia catalana en un missatge a 'X', en el marc del dispositiu s'han fet 11 entrades i registres a les zones de Manlleu, Torelló, Sant Hipòlit de Voltregà (Barcelona), Roses (Girona), Puiggròs i Tàrrega (Lleida).

Hi han participat més de 200 efectius policials de la Divisió de Recerca Criminal (DIC) dels Mossos, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro), de la Brigada Mòbil (Brimo), del Grup Especial d'Intervenció (GEI), de la unitat canina i de l'aèria, i la investigació continua oberta.

La investigació en curs sobre aquesta banda de trànsit d'haixix a Catalunya està sota secret judicial, segons fonts policials. Les autoritats han identificat un grup amb una estructura jeràrquica complexa, presumptament implicat en el trànsit d'haixix per mar.

Aquest grup utilitza la costa catalana com a punt de desembarcament de la droga, que després és traslladada a poblacions del centre de Catalunya, especialment a la zona de Manlleu, per emmagatzemar-les abans de ser distribuïdes cap a Europa.

Els agents han vinculat aquesta banda amb diversos carregaments d'haixix que han arribat en narcolanxes al litoral català les últimes setmanes, particularment a les zones del Maresme i la Costa Brava. Un d'aquests enviaments es va produir la setmana passada, cosa que ha intensificat la vigilància i les operacions policials en aquestes àrees.

Els problemes de la droga a Catalunya són importants. L'any passat, l'operació més gran es va dur a terme al port de Mataró, on es van confiscar 5.500 quilograms d'haixix.

A més, uns mesos després del decomís a Mataró, al maig, els Mossos d'Esquadra van interceptar un desembarcament de quatre tones d'haixix a l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre. Aquest incident va subratllar l'activitat constant i la magnitud del tràfic de drogues a la regió. Per tant, cercar una solució es converteix en una cosa necessària.