Ambulància i una imatge d'un hotel

Mor un jove turista en un hotel de s'Arenal en el primer 'balconing' de l'any

Tot i els esforços dels serveis d'emergència per reanimar-lo, les greus lesions sofertes van resultar fatals

Aquest dimarts a la matinada, s'Arenal de Palma (Mallorca) va ser testimoni d'una tragèdia que deixa amb males sensacions aquest inici de la temporada turística. Un jove turista alemany de 23 anys va perdre la vida després de caure des d'una altura de 12 metres en un hotel local.

El succés va passar al voltant de les 3.00 hores del matí en un establiment ubicat al carrer Muntaner. Segons informes dels equips d'emergència, el jove va ser trobat a terra, immòbil, després de precipitar-se des del terrat de l'hotel.

Es presumeix que el turista, que havia arribat a l'illa per a unes vacances, estava sota els efectes de l'alcohol al moment de l'incident. Testimonis assenyalen que moments abans de la tragèdia, el jove va entrar a l'hotel sense pantalons ni sabatilles, cosa que va cridar l'atenció d'altres hostes i empleats, però ningú no va anticipar la fatalitat que seguiria.

Aparentment, el jove hauria intentat accedir des del terrat a la seva habitació, encara que les circumstàncies exactes que van portar a la caiguda encara no han estat aclarides.

Tot i els esforços dels serveis d'emergència per reanimar-lo, les greus lesions sofertes van resultar fatals, deixant consternats els presents. Patrulles de la Policia Nacional, Policia Local i una ambulància del Samu-061 van anar al lloc per atendre la situació.

Enmig del dol, les autoritats locals reforcen la crida a la responsabilitat i la prudència, amb l'esperança d'evitar futures tragèdies similars a la temporada turística.

Aquest és el primer succés d'aquest tipus, conegut popularment com a balconing, de la temporada. Les altes ingestes d'alcohol s'acaben arrabassant la vida de molts joves, que intenten saltar des d'altures massa altes en moments de poca lucidesa mental.

Una còmica, Irene Francolí, va preparar el 2023 un vídeo preguntant a joves turistes el motiu que es trobava darrere aquesta popular tradició. Una de les dones argumenta que es pot deure a l'alcohol o per "lluir-se", tot i que alguns altres admeten que ho han fet amb balcons "petits".

La qüestió és que les morts segueixen acumulant-se i cada vegada sembla com a necessari trobar una solució per frenar aquesta fatídica tradició.