Un camió dels Bombers

Mor una persona després de l'incendi d'un habitatge a Badalona

Els Bombers van activar 8 dotacions per apagar les flames

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest dimarts 28 de maig a la matinada en l'extinció d'un incendi en una vivenda al carrer Granada de Badalona, on ha mort una persona.

L'avís es va rebre quan passaven 5 minuts de la 1.30; això va portar el cos a activar i desplaçar un total de 8 dotacions: una autoescala, quatre camions d'aigua, dos vehicles lleugers de comandament i coordinació, i un vehicle amb efectius del Grup Operatiu de Suport (GROS) i personal sanitari del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques).

A l'arribada dels efectius, el foc estava completament desenvolupat a la façana amb projecció de material a la via pública i afectava l'àtic d'un edifici de planta baixa i de quatre pisos d'alçada. Es va treballar a les tasques d'extinció amb una línia interior i una segona línia des de l'exterior per evitar la propagació de l'incendi per la façana als pisos laterals i inferiors. Es va accedir al pis afectat amb l'ajuda de l'autoescala, per sufocar les flames i buscar possibles víctimes. A l'interior es va trobar el cos sense vida d'una persona i se'n va treure.

Com a mesura preventiva es va evacuar els veïns que es trobaven a l'escala de veïns, també es va evacuar un veí que havia quedat confinat en un dels pisos de la segona planta i es van revisar i ventilar tots els pisos de l'edifici, així com els pisos dels edificis confrontants per descartar afectació per fum. També s'ha descartat afectació estructural de l'edifici.

Finalitzades les tasques d'extinció i ventilació, es va acompanyar els veïns evacuats, que en van ser 33, als seus habitatges. Posteriorment es va realitzar el sanejament dels elements exteriors que perillaven de caure a la via pública.

Fins al lloc també es van desplaçar set ambulàncies del SEM, que van atendre un home que va ser donat d'alta al mateix lloc, cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra que es van fer càrrec de les tasques judicials pertinents i de la investigació de les causes de l'incendi i els efectius de la Policia Local.