Audiencia Provincial de Cantabria

Presó per a un home que va obligar el seu gos a violar una dona

La va violar i va obligar el seu gos que també la penetrés

L'Audiència Provincial de Cantàbria ha condemnat a tretze anys de presó un home que va colpejar reiteradament i va violar una dona que havia conegut en un club dies abans, prenent el seu gos perquè també la penetrés.

La Secció Primera de l'Audiència el considera autor d'un delicte de violació i de lesions, amb la concurrència de la circumstància atenuant de drogoaddicció, ja que en el moment dels fets estava afectat parcialment pel consum de cocaïna i alcohol.

A més de la pena de presó, se li imposa una mesura de llibertat vigilada de vuit anys i una indemnització a la dona de 16.680 euros, per les lesions, dany moral i seqüela que li ha quedat: un agreujament d'altres trastorns mentals que ja patia.

Segons recull la sentència, contra la qual es pot interposar recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia, l'acusat va conèixer la dona al club on ella treballava i aquell mateix dia se'n van anar a casa, on ella va romandre els dies següents forma voluntària.

Dos dies després de conèixer-se, van estar consumint cocaïna i l'acusat, a més, ginebra amb cervesa. En un moment donat, la conducta d'ell "es va tornar en una forta agressivitat: va clavar una bufetada a la dona, la va agafar pels cabells, la va arrossegar fins a una habitació i la va amenaçar amb enganxar-la dos trets, col·locant una pistola, a la qual havia introduït bales, a la boca de la dona".

Durant tots aquests actes, el condemnat "en cap moment va deixar de colpejar-lo a la cara i al cap"; i més tard "va agafar un ganivet i li va fer un tall a la cara, continuant amb cops per tot el cos amb diferents objectes i arrossegant-la agafada dels cabells per tota la vivenda".

Segons assenyala la resolució, "davant la violència de la situació i el temor de l'acusat, a la dona li va ser impossible abandonar el lloc".

Després, "sense deixar de copejar-la, li va ordenar que es despullés i es posés de quatre grapes, cosa que ella va fer per l'angoixa que sentia". L'home la va penetrar i li va dir "que trucaria al seu gos perquè la violés, cosa que finalment va passar".

Aprofitant que el processat es va quedar adormit, la dona va escapar de l'habitatge i, com a conseqüència d'aquests actes, va patir lesions a múltiples parts del cos: cuixes, genolls, costats, esquena, oïda, nas, galtes i braços, i va requerir tractament mèdic i teràpia psiquiàtrica.

A les mostres preses es va trobar semen del processat i de semen no humà, i al registre del domicili d'ell es van trobar diferents objectes que va utilitzar per colpejar-la: un matxet, una destral, una punxa, un regirar, una navalla, una vara i un cinturó amb sivella metàl·lica, entre d'altres.

L'Audiència ha considerat acreditats aquests fets després d'escoltar el relat de la dona, al qual atorga "credibilitat plena". "El que va assenyalar, de manera coherent i persistent, i de manera versemblant i creïble, haver viscut, sense cap motiu per dubtar de la seva versió del que ha passat, es veu corroborat per una pluralitat de prova perifèrica", assenyala la sentència.

A més, el mateix acusat va admetre els fets, cosa que "implica ja una sòlida ratificació del que la víctima ha mantingut", recolzat també per les "contundents conclusions" dels dictàmens de les metges forenses, que van acreditar l'estat físic i psicològic al que es trobava la dona immediatament després dels fets i les conseqüències que a nivell psicològic va causar la vivència patida.

Així mateix, les lesions queden evidenciades per les fotografies aportades, i els objectes amb què es van provocar es van recollir a l'entrada i el registre de l'habitatge del processat.

I les mostres analitzades per l'Institut Nacional de Toxicologia confirmen les penetracions tant anals com a vaginals del processat i el gos.

D'aquesta manera, el tribunal considera acreditat que l'acusat "ha fet actes sexuals amb penetració anal i vaginal sobre la dona, sense que aquesta hagués prestat cap consentiment".

I ho va fer "havent aconseguit doblegar la seva voluntat, exercint força física" i, a més, a l'interior de la seva vivenda, cosa que "va derivar en una òbvia coerció sobre la seva voluntat, que va quedar totalment anul·lada".

La dona llavors va adoptar "una actitud de sotmetiment, que no de consentiment, havent d'aprofitar per escapar quan ell va caure adormit", conclou la sentència.