Imatge del Cementiri de Lleida

Profanats 59 nínxols al cementiri de Lleida: investiguen robatori de joies a tombes

L'Ajuntament ho denunciarà i els Mossos i la Urbana investiguen els fets delictius

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida investiguen la profanació de 59 nínxols del cementiri municipal presumptament per robar joies, han indicat fonts policials, que han indicat la dificultat de concretar el que va sostreure al tractar-se de tombes.

El consistori ha explicat en un comunicat que l'incident va ser diumenge a la nit, quan va saltar l'alarma del recinte a les 21.52 hores, i la patrulla municipal que va anar al primer moment "no va detectar cap incidència".

En canvi, dilluns al matí els serveis tècnics del cementiri "van descobrir els desperfectes i van iniciar les feines per reparar els danys d'aquest acte vandàlic".

Els 59 nínxols profanats pertanyen als departaments més antics del cementiri i la majoria correspon a inhumacions de fa entre 70 i 100 anys, de manera que el consistori augura que serà "difícil trobar els propietaris o beneficiaris".

L'Ajuntament ha anunciat que reforçarà la seguretat

El consistori també ha anunciat que, com a propietari del recinte, presentarà denúncia i oferirà a les persones propietàries o beneficiàries, si aconsegueix trobar-les, que també ho puguin fer.

L'Ajuntament s'ha compromès a reforçar la seguretat del recinte del cementiri i l'alcalde, Fèlix Larrosa, ha valorat: "És absolutament lamentable que l'incivisme ens obligui a fer servir recursos de totes i tots per reforçar la seguretat doni la gent hauria de descansar en pau ".