Una piragua, en arxiu

Rescatats 119 migrants en dues embarcacions irregulars en aigües de les Canàries

Segons informa l'organisme estatal, dissabte a les 08.00 hores el 112 va comunicar al centre de Salvament a Las Palmas la trucada d'una pastera a través d'un repetidor de Fuerteventura

Salvament Marítim ha rescatat en les últimes hores un total de 119 migrants que viatgen en una pneumàtica (50) i en una piragua (69) quan navegaven en aigües properes a Fuerteventura i Gran Canària.

Segons informa l'organisme estatal, dissabte a les 08.00 hores el 112 va comunicar al centre de Salvament a Las Palmas la trucada d'una pastera a través d'un repetidor de Fuerteventura.

Així mateix, es va contactar amb la Guàrdia Civil, que va informar d'un eco radar navegant a onze milles a l'est de l'illa.

D'aquesta manera, es va mobilitzar la salvamar Izar, que va localitzar una pneumàtica cap a les 09.25 hores i va procedir al rescat de les 50 persones que anaven a bord, totes subsaharianes excepte 5 magribins.

Després de fer ferm el remolc de la pneumàtica, la salvamar Izar amb tots els rescatats a bord va posar rumb cap a Gran Tarajal per desembarcar-lo.

69 migrants arribats a Arguineguín

Prèviament, cap a les 05.20 hores, la Guàrdia Civil va comunicar al centre de Salvament Marítim a Las Palmas la navegació d'una piragua a 13 milles d'Arguineguín.

Per això, es va mobilitzar la guardamar Calíope, que va albirar la piragua cap a les 06.30 i va procedir al rescat de les 69 persones que anaven a dins, totes subsaharianes excepte 2 magribins -67 homes, una dona i un nadó-.

Després de fer ferm el remolc a la piragua buida, la guardamar Calíope es va dirigir al port d'Arguineguín, i es va procedir al desembarcament dels rescatats passades les 08.00 hores.