Salvament Marítim rescata dues pasteres en aigües de Lanzarote en què viatjaven una mica més de cent persones migrants que han estat traslladades al port d'Arrecife

Rescaten deu pasteres amb més de 530 migrants en aigües de les Illes Canàries

Procedents d'Àfrica, una embarassada i dues persones més van requerir assistència i es va sol·licitar una ambulància

Salvament Marítim ha rescatat avui dissabte en aigües de Lanzarote i Fuerteventura fins a deu embarcacions en què viatjaven més de 530 persones migrants procedents del continent africà, segons ha informat fonts de l'organisme públic.

Una de les pasteres va ser albirada per un pesquer a 40 milles al nord-est d'Arrecife, per la qual cosa el Centre de Coordinació de Salvament Marítim a Las Palmas va mobilitzar la salvamar Al-Nair, que la va localitzar i va rescatar 54 persones d'origen magribí, entre elles una dona.

Abans de tornar a port, la salvamar va albirar dues pasteres més amb unes 50 persones en cadascuna i també va procedir al seu rescat, ja que una presentava una via d'aigua. Amb tots els rescatats a bord, que eren en bon estat, es va dirigir a Arrecife.

D'altra banda, la guardamar Concepción Arenal ha rescatat dues pasteres més amb 50 i 56 persones que van ser detectades pel SIVE de la Guàrdia Civil a unes 16-20 milles a l'est d'Arrecife. Una embarassada i dues persones més van requerir assistència i es va sol·licitar una ambulància medicalitzada en arribar a port.

Poc després la guardamar va ser novament mobilitzada, per detecció telefònica i de SIVE, i va rescatar dues pasteres més amb 56 i 53 migrants (2 nadons) a unes 37 milles de Punta Mujeres i les va traslladar a Arrecife.

La salvamar Izar ha rescatat, a més, 55 persones (5 dones) que navegaven en una pneumàtica a 15 milles al sud-est de Gran Tarajal i que va ser localitzada pel SIVE de la Guàrdia Civil, sent traslladats a Gran Tarajal.

La matinada passada, la Concepción Arenal també va rescatar dues pasteres més en aigües de Lanzarote en què viatjaven 111 persones. La primera va ser vista per un pesquer i la segona per l'helicòpter Helimer 202. A la primera viatjaven 62 migrants, tots homes, ia la segona 48, entre ells 3 dones. Un dels rescatats va ser evacuat a un centre hospitalari amb patologies lleus.