Convocatòria de Tsunami Democràtic a la plaça Universitat de Barcelona a 9 de novembre de 2019

Surten a la llum més detalls de l'agent dels Mossos que va ser 'topo' del Tsunami

Uns diàlegs que va tenir revelen detalls sobre la seguretat d?una comitiva, incloent-hi la visita del Rei a Barcelona

En el context del cas Tsunami Democràtic, un agent dels Mossos d'Esquadra, identificat com a ADA, ha confirmat ser l'usuari que va filtrar dades confidencials a aquesta organització. Les dades filtrades inclouen informació sobre la comitiva del Rei Felip VI i del magistrat del procés Pablo Llarena.

L'agent, després de ser identificat per la policia judicial, s'ha presentat en el procediment amb advocat i procurador. Actua sota la defensa de l'advocat Benet Salellas, que ja representa altres imputats a la causa contra Tsunami Democràtic per delicte de terrorisme.

Aquestes revelacions han portat el magistrat Manuel García Castellón a obrir una peça separada secreta per protegir la identitat i les dades personals de l'agent. Les converses entre l'agent i Josep Campmajó, empresari amic de Carles Puigdemont, revelen detalls sobre la seguretat d'una comitiva, incloent-hi la visita del Rei Felip VI a Barcelona i els procediments de seguretat durant el desplaçament.

L'agent va proporcionar informació detallada sobre la seguretat de la comitiva reial, com la presència d'un mosso o policia local a cada punt del recorregut i l'actuació de la Guàrdia Reial davant de possibles manifestacions. A més, s'ha destacat la seva participació en una declaració operacional per a l'ús de drones durant un partit de futbol el 2019, cosa que reforça els seus vincles amb Tsunami Democràtic.

Aquestes revelacions plantegen interrogants sobre la seguretat i confidencialitat al cos dels Mossos d'Esquadra i les seves relacions amb moviments independentistes com Tsunami Democràtic. El cas continua en desenvolupament mentre s'investiguen més detalls sobre la participació de l'agent i les implicacions de les accions en aquest context judicial i polític.