Recurs d´un tren de Rodalies

Tallen la R14, R15 i RT1 entre Reus i Alcover després d'atropellar un tren a un vehicle

La Generalitat ha activat el pla Ferrocat per la incidència

La circulació de trens a la R14, R15 i RT1 de Rodalies ha estat tallada aquest dimarts cap a les 13 hores entre les estacions de Reus i Alcover (Tarragona) després d'atropellar un tren a un vehicle, ha informat Protecció Civil en un comunicat a 'X ' recollit per Catalunya Press.

La Generalitat ha activat el pla Ferrocat per la incidència, i Adif i Renfe han indicat en dos comunicats a 'X' que en aquests moments s'està gestionant servei alternatiu per carretera.

Aquest dimarts al migdia ha estat tallada la R3 entre Ripoll (Girona) i Vic (Barcelona) per una incidència tècnica, i diverses línies de Rodalies segueixen afectades pel robatori de coure produït aquest diumenge.

Segueixen les afectacions a la R3, R4, R7 i R12 de Rodalies

La circulació de trens a la R3, R4, R7 i R12 de Rodalies segueix amb afectacions derivades del robatori de coure de diumenge, per la qual cosa la Generalitat mantindrà aquest dimecres els autobusos i les línies de reforç de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC ) per facilitar la mobilitat.

Així s'ha decidit després d'una nova reunió entre administracions i operadors que s'ha fet aquest dimarts de manera presencial per coordinar el dispositiu ferroviari després de la incidència, segons han informat fonts de la Conselleria de Territori.

Des de dilluns, la Generalitat ha afegit busos en una desena de línies interurbanes i reforços a les línies metropolitanes de FGC, encara que aquest dimecres "modularà" el reforç del matí al detectar que no és tan necessari.

Durant aquests dies, FGC ha detectat més moviment en algunes estacions: Universitat Autònoma de Barcelona (+27,9%), Manresa (+22%), Sabadell (+11,8%), Terrassa (+6,2%) o Martorell (+5,3%).

Pel que fa als autobusos, les dades de dilluns indiquen un augment del 10% de mitjana i del 25% en el cas del corredor de Vic, Express.cat (E12) i la línia entre Vic i Torelló (Barcelona).

A partir d'aquest dimecres, les reunions del comitè de crisi entre administracions i operadors seran telemàtiques.