Platja de Roses amb una ambulància del SEM

Troben mort el jove francès que va desaparèixer nedant a Roses

El jove portava desaparegut des de dijous

La Guàrdia Civil, en un operatiu de cerca juntament amb els Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat i Policia Local, ha trobat aquest diumenge al mar a Roses (Girona) el cadàver del francès de 20 anys desaparegut dijous a Roses.

En un comunicat, informa que han trobat el cos cap a les 12.45 hores a 10 metres de profunditat, a prop de la platja de Santa Margarida, lloc on un amic, que també va ser rescatat, va alertar de la desaparició dijous.

S'ha aixecat el cadàver, que ha estat traslladat a l'Institut Anatòmic Forense de Girona, on es farà les pròximes hores l'autòpsia judicial.

Dijous es va iniciar el dispositiu de recerca, després de rebre l'alerta d'un amic del desaparegut que va ser rescatat per un pescador a la deriva a la costa.

El dispositiu ha durat quatre dies i hi han participat patrulleres del Servei Marítim de Girona; el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (Geas) de Barcelona i Osca; especialistes de la Policia Judicial de Girona; efectius dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers de la Generalitat i de la Policia Local.

Aquesta troballa posa fi a les dramàtiques vacances que han viscut un grup de sis joves francesos. Aquest 8 de maig va ser festiu a França, la celebració del Dia de la Victòria a la Segona Guerra Mundial, i molts francesos han aprofitat el festiu per fer pont.

Aquests sis amics van decidir agafar una furgoneta i viatjar a Roses, un municipi de la Costa Brava que aquesta setmana ha rebut una gran quantitat de turistes procedents de França. Després d'una nit de festa, ell i un altre amic van decidir anar a banyar-se a la platja. Van anar a l'espigó de Santa Margarida i van saltar. Aviat, un va desaparèixer.

Nerviós, l'amic que es va adonar de la desaparició es va dirigir nerviós i, nedant com podia, cap a un vaixell pesquer que el va rescatar. El van portar a la costa i directament cap a les dependències de l'Ajuntament i la Policia Local de Roses.

El cadàver ha estat trobat a la mateixa zona on l'amic va alertar de la desaparició.