VÍDEO: Accident en una atracció de Port Aventura provoca múltiples ferits

Una branca caiguda va desencadenar un accident que va deixar diversos ferits, revivint preocupacions sobre la seguretat al lloc

Un greu incident va sacsejar les instal·lacions del famós parc d'atraccions de la Costa Daurada, PortAventura, diumenge al matí 11 de febrer. És el tercer dia d'operacions a la nova temporada.

El succés va tenir lloc a l'atracció Tomahawk, situada a l'àrea del Far West del parc. Un cop vent sobtat va fer caure una branca d'un arbre sobre la via de la muntanya russa, provocant el descarrilament d'un dels vagons.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va respondre ràpidament, desplegant múltiples unitats al lloc. Com a resultat de l'accident, almenys una persona va haver de ser evacuada amb helicòpter. Així mateix, diversos altres visitants van resultar ferits, dos dels quals en estat crític.

Les autoritats continuen amb les investigacions sobre les causes exactes de lincident. Mentrestant, el SEM ha continuat brindant atenció mèdica als afectats al parc.

Aquest lamentable succés no és el primer que involucra l'atracció Tomahawk a PortAventura. El 2009, un treballador va perdre la vida quan la muntanya russa es va activar accidentalment mentre realitzava tasques de manteniment a les vies.

La repetició d'incidents greus planteja preguntes serioses sobre els protocols de seguretat al parc i la necessitat de mesures addicionals. Cal més seguretat per protegir la integritat dels visitants i el personal?

Port Aventura culpa el vent

PortAventura ha afirmat que l'incident d'aquest diumenge va ser degut a l'impacte de branques d'un arbre proper a causa del fort vent. No és "cap incident relacionat amb el funcionament mateix de l'atracció", asseguren.

En un comunicat, ha dit que ha passat a les 11.25, per "la caiguda d'un arbre proper a l'atracció Tomahawk quan algunes branques han impactat als clients".

El parc d'atraccions ha afegit que "el tren ha fet tot el recorregut i que no hi ha hagut cap descarrilament".

"Estem oferint la nostra màxima col·laboració a les autoritats" en la investigació, ha dit, i ha agraït la ràpida actuació del mateix equip del resort i dels serveis d'emergència.