El cel de Barcelona, en arxiu

VÍDEO: Les imatges del possible míssil balístic que ha sobrevolat Catalunya

Provinent des de França, també va passar pel cel de la Comunitat Valenciana, abans de baixar al Mar Balear

La Xarxa de Recerca Bòlids i Meteorits (SPMN) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha detectat un "bòlid artificial" sobrevolant Catalunya, el Mar Balear i el País Valencià des de França cap a les 22.59 hores del divendres que va caure al mar, i s'estudia si fou un míssil balístic o una reentrada.

[tweet]1774055634670916061's=20[/tweet][tweet]1774055634670916061's=20[/tweet]

"Actualment estudiem dues hipòtesis: un míssil balístic o una reentrada", ha indicat el compte d'investigadors a la xarxa social X en un missatge, en què han assenyalat que informaran d'informacions addicionals pel mateix canal. "Tan aviat completem estudi i obtinguem confirmació addicional ho inclourem en fil".

El matí d'aquest dissabte col·laboradors de la xarxa han compartit vídeos en què s'observa un objecte, que, després de partir de França, "va sobrevolar Girona i Barcelona per endinsar-se al Mar Balear i acabar el recorregut al Sud de la Comunitat Valenciana".

"Estudiant-la des d'Institute of Space Sciences (ICE-CSIC) per conèixer origen, ens vam decantar per un míssil balístic", afegeix el missatge.

Segons indica el CSIC a la seva pàgina web, aquest bòlid artificial s'ha registrat a les estacions de vídeo detecció del Pic Bartolo i Benicàssim (Vicent Ibàñez), Blesa-Terol (Miguel Aznar), Breda (David Molner), Corbera de Llobregat (Carlos Alcaraz), Esparreguera (Jordi Gil), Folgueroles (Pep Pujols/AAO i Josep M. Trigo/CSIC-IEEC), Sant Celoni (David Molner), Sant Fost de Campsentelles (Lina Aguasca) i Sant Mateu (Cèsar Guasch).

Per això el rang d'observació ha estat Aragó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Euskadi, La Rioja i Navarra.

Paral·lelament, un dels investigadors de la xarxa i professor de l'Institute of Space Sciences del CSIC Josep Maria Trigo ha publicat un missatge en què es pregunta si hi haurà explicacions sobre aquest fet i si no s'haurien d'anunciar aquestes proves.

"Sincerament em pregunto si algun responsable donarà explicacions sobre aquesta prova que han fet avui sobre els nostres caps. ¿No s'haurien d'anunciar?", ha escrit Trigo.