Un tren de Rodalies

Els sindicats CGT i UGT carreguen contra els sabotatges de 'pocavergonyes' a 'Rodalies'

Tots dos sindicats han cridat el sentit comú perquè aquests sabotatges afecten negativament la qualitat del servei.

Mentre CGT ha rebutjat l'ús partidista del sabotatge que ha patit en aquesta jornada electoral els trens de Rodalies. La UGT ha fet una crida a la responsabilitat perquè amb aquestes accions s'"està posant en perill tant els usuaris com els treballadors".

Avaria generalitzada als trens de Rodalies a Catalunya per robatori de coure

CGT rebutja l'ús partidista del vandalisme a Rodalies

El Sector Federal Ferroviari de la CGT rebutja "enèrgicament l'ús de les infraestructures ferroviàries amb fins polítics" i adverteix que el mal estat posa en perill la integritat i la seguretat laboral.

En un comunicat aquest diumenge, el sindicat s'ha referit a les incidències registrades a Rodalies que ha donat lloc a valoracions dels partits polítics catalans que concorren a les eleccions del 12M.

"Des del SFF-CGT rebutgem enèrgicament l'ús de les infraestructures ferroviàries amb finalitats polítiques d

"És hora de posar fi a la politització del ferrocarril i garantir la integritat de les nostres infraestructures i la seguretat del nostre personal", afegeixen.

Consideren “crucial destacar que el mal estat de les infraestructures ferroviàries” i avisen que, en les seves paraules, el seu deteriorament, així com el del material rodant, provoca contínues agressions físiques i verbals contra el personal ferroviari, una situació que consideren inacceptable i intolerable .

UGT afirma que l'"onada de sabotatges" a Rodalies posa en risc passatgers i treballadors

UGT ha advertit en un comunicat que l'"onada de sabotatges" a Rodalies, com el robatori de coure que afecta el servei aquest diumenge, posa en risc passatgers i treballadors.

Ha concretat que es dóna molt "aquests últims dies, especialment avui, en una jornada d'eleccions" catalanes, en què UGT considera essencial garantir transports i telecomunicacions.

Ho considera un vandalisme "reiterat i planificat per part de pocavergonyes i delinqüents sense escrúpols".

UGT ha afegit que fa temps que reclama "una resposta" a Forces i Cossos de Seguretat i als titulars del servei ferroviari davant la inseguretat, robatoris, sabotatges, insults, amenaces i agressions, que veuen en augment constant.

El sindicat ha mostrat màxim suport a tot el personal ferroviari ia les Forces i els Cossos de Seguretat de l'Estat, i ha afegit que aquests fets "no estan rebent la resposta política, policial i jurídica adequada".