Aparca bicicletes a Sitges

La zona de Sitges on hi haurà un aparca bicicletes segur i gratuït

El nou servei es va posar en marxa aquest dilluns, és gratuït i disposa de 6 espais per a bicicletes o patinets elèctrics a la plaça de l'estació

La plaça d'Eduard Maristany va estrenar dilluns passat un servei d'aparcament de bicicletes gratuït i tancat, amb l'objectiu de promocionar l'ús d'aquest mitjà de transport, sobretot entre les persones que agafen el tren.

Per utilitzar el servei, cal descarregar-vos l'app Benito (nom de l'empresa que ha creat l'aparcament) i donar-vos d'alta. Un cop realitzat aquest tràmit, es pot veure si hi ha lloc entre les sis places de la plaça d'Eduard Maristany i ja es pot utilitzar si n'hi ha de disponibles.

L'aparcament està tancat i s'obre a través de l'app mitjançant unes plaques solars que substitueixen qualsevol instal·lació elèctrica.

La regidora d'Acció Ambiental i Transició Ecològica, Carme Gasulla Blanco, indica que “l'aparcabicicletes de l'estació és una aposta més per fomentar mitjans de transports nets, com ara la bicicleta, però donant un servei perquè les persones usuàries sàpiguen que el vehicle queda en lloc segur i tancat”.

La regidora Gasulla afegeix que “l'empresa ens facilitarà dades anònimes de les persones usuàries, gràcies al registre obligatori per fer servir aquest servei, que és gratuït. Amb aquestes dades d‟ús, podrem valorar si estenem aquest servei més enllà d‟aquestes sis places originals”.

Aquest aparcabicicletes s'ha fet realitat sense cap cost per part de l'Ajuntament, ja que els 12.934,90 € de subministrament i instal·lació del servei ha estat fruit d'una subvenció obtinguda provinent del Programa específic de Resiliència local 3.0 de la Diputació de Barcelona, a la seva Línia 2 “Inversions resilients”.