El candidat de Cs a les eleccions catalanes, Carlos Carrizosa, vota al seu col·legi electoral a la ciutat de Barcelona

Carrizosa crida a ''superar el 'procés''' i anima a votar tots els catalans

Així ho ha declarat després de dipositar el seu vot cap a les 9.30 al seu col·legi electoral al centre de Barcelona

El candidat de Cs a les eleccions catalanes, Carlos Carrizosa, ha cridat a "superar el 'procés" a la jornada electoral d'aquest diumenge, i ha animat a la participació de tots els catalans, que ha valorat com a necessària.

Així ho ha declarat als periodistes després de dipositar el seu vot cap a les 9.30 al seu col·legi electoral al centre de la ciutat de Barcelona. "L'amnistia ha donat una segona oportunitat als responsables del 2017 i crec que tots els catalans, si es mobilitzen, poden obrir una nova etapa", ha remarcat.

Carlos Carrizosa és un polític espanyol nascut el 6 de juliol del 1973 a Barcelona. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i ha desenvolupat gran part de la carrera política a Catalunya. Carrizosa és membre de Ciutadans (Cs), un partit polític centrat en el liberalisme progressista i la defensa dels valors democràtics.

Des de la seva entrada a la política, Carrizosa ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat dins de Cs, destacant el seu paper com a portaveu del grup parlamentari al Parlament de Catalunya i la seva participació activa en la defensa de la unitat d'Espanya i la cohesió social a la regió catalana. És reconegut pel discurs ferm, la capacitat de diàleg i el compromís amb el desenvolupament de polítiques que promoguin la igualtat d'oportunitats i el respecte als drets fonamentals.

El full de ruta de Ciutadans

El programa electoral de Cs per a les eleccions catalanes proposa un model d'escola trilingüe amb el català, l'espanyol i l'anglès com a llengües vehiculars i recolza la construcció del Hard Rock i la B-40.

El document, de 13 pàgines, consultat per Europa Press aquest dijous, vol que el català i l'espanyol siguin llengües pròpies i cooficials a Catalunya, sense que cap dels dos idiomes tingui "primacia sobre l'altre".

A més, Cs aposta per eliminar el requeriment del català per accedir a una ocupació pública i que el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, sigui una “festa cívica i institucional” a Catalunya.

Pel que fa a les infraestructures, recolza la construcció del Hard Rock a Salou (Tarragona) per "desestacionalitzar l'oferta turística" i la B-40 a Sabadell (Barcelona) per descongestionar el trànsit.

El programa inclou l'augment de capacitat de l'Aeroport de Barcelona, "respectant la normativa mediambiental", per millorar-ne la fiabilitat i convertir-lo en un hub intercontinental.

ENTREVISTA

Canyosa: ''El vot més temut pel separatisme és el vot a Cs''