La candidata de la CUP a les eleccions catalanes, Laia Estrada, després de votar al seu col·legi electoral, a Reus (Tarragona)

Estrada afirma que el missatge de les incidències a Rodalies és ''buscar-vos la vida''

Així s'ha expressat després de dipositar el vot cap a les 10.30 a l'escola Rubió i Ors de Reus

La candidata de la CUP a les eleccions catalanes, Laia Estrada, ha criticat aquest diumenge que Rodalies no hagi noliejat autobusos davant les incidències generalitzades per un robatori de coure en una estació: "El missatge de Renfe és buscar-vos la vida".

Així s'ha expressat després de dipositar el seu vot cap a les 10.30 a l'escola Rubió i Ors de Reus (Tarragona), des d'on ha criticat Rodalies afirmant que les seves incidències són “el pa de cada dia”.

Preguntada sobre les previsions d'aquests comicis, ha subratllat que fins a última hora no se sabrà realment la composició del Parlament, a causa del gran nombre d'indecisos que identifiquen les últimes enquestes, i ha demanat omplir les urnes de "paperetes antifeixistes, d'esquerres i independentistes" ".

El que ha passat aquest diumenge a Rodalies

Un robatori de coure ha provocat una sobretensió a les instal·lacions ferroviàries de Montcada Bifurcació que afecta de forma generalitzada les línies del servei de Rodalies de Catalunya aquest diumenge al matí. Rodalies ha recomanat a través de les seves xarxes socials fer servir altres mitjans de transport, mentre es treballa per reprendre el servei.

Adif ha concretat via X que el robatori d'un cable del sistema d'electrificació a Montcada Bifurcació ha provocat des de les 4 del matí diversos incendis al cablejat del sistema de senyalització i d'enclavaments a l'entorn de Barcelona, "afectant totes les línies de la xarxa de Rodalies".

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha recomanat als usuaris de Renfe optar per mitjans alternatius per arribar a Barcelona, després de les incidències generalitzades a les línies del servei aquest matí d'eleccions.

"Avui algú que vulgui fer algun desplaçament, si pot utilitzar un altre mitjà de transport, que l'utilitzi", ha declarat en una atenció als mitjans a l'estació de Sants a Barcelona. Després de ser preguntat per una estimació de quan es podrà donar solució al servei, ha assegurat que estan treballant "minut a minut".

ENTREVISTA

Xavier Pellicer (CUP): ''Anirem a xocar frontalment contra l'extrema dreta''