El líder de VOX, Santiago Abascal (i), i el secretari general i candidat de VOX a les eleccions catalanes del 12 de maig, Ignacio Garriga (d), durant un míting de VOX

Ignacio Garriga vol acabar amb ''la immigració il·legal'' que incideix en la seguretat

El candidat de Vox al 12M prioritza els ajuts públics a espanyols abans que a immigrants

El candidat de Vox a les eleccions catalanes, Ignacio Garriga, ha dit aquest dimarts que vol acabar amb “la immigració il·legal que està canviant la identitat i la seguretat” dels barris.

Ho ha dit en un acte juntament amb els números dos i cinc per Barcelona, María García i Mónica Lora, a Mataró (Barcelona), a l'Ajuntament del qual el partit té quatre regidors. Garriga ha presentat el programa de seguretat de Vox, que promet posar fi a l'"efecte crida" d'immigrants, que està promogut pels ajuts socials i pisos de protecció que reben, ha dit.

"No hi haurà ni un pis, ni un paquet, per a una persona que acaba d'arribar en situació irregular, mentre hi hagi un espanyol o català o una família que tingui dificultat per arribar a final de mes", ha afegit. Segons Garriga, Vox aspira a recuperar els “serveis públics que han destrossat el separatisme i el socialisme”.

Garriga ha posicionat el seu partit com “la resistència” que està donant veu a una majoria silenciosa que respecta la Constitució. Ha criticat que algunes entitats no els deixen participar als debats electorals: Per què tenen por que Vox estigui donant veu als plantejaments que coincideixen amb tots vosaltres?

Lora ha assegurat que la comarca del Maresme (Barcelona) "s'ha convertit a la zona 0 de la delinqüència", on creixen les màfies que es dediquen a ocupar vivendes i traficar amb drogues.

"No tenim por de demanar l'expulsió dels immigrants delinqüents, sobretot dels que fan del delicte el seu estil de vida", ha assenyalat, i ha inclòs els menors d'edat.

García ha advocat per millors serveis en educació i sanitat i ha criticat els partits que governen: "Venen el futur dels nostres fills a traïdors ia covards".

Per a García, un 40% de les ajudes de vivenda van per a immigrants, i ha reclamat que es prioritzi nens catalans en risc d'exclusió social i persones grans.