El líder del PSC i candidat del partit a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, exerceix el seu dret a vot a Centre Cívic La Roca

Illa agraeix el to ''educat'' de la campanya electoral i anima a votar

Així s'ha expressat després de votar a La Roca del Vallès (Barcelona), la localitat natal

El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha agraït el to "educat, respectuós" que ha tingut la campanya electoral, i ha animat la ciutadania a votar perquè expressi com vol que es governi Catalunya els propers quatre anys .

Així s'ha expressat després de votar a la Roca del Vallès (Barcelona), la seva localitat natal i de la qual va ser alcalde, en una atenció als mitjans recollida. El candidat socialista ha dit que té un "pàlpit" que s'obrirà una nova etapa a Catalunya, i ha donat les gràcies a totes les persones que treballen perquè la jornada electoral tiri endavant.

Els col·legis electorals de Catalunya han obert de manera generalitzada sense incidències a les 9 d'aquest diumenge per a les eleccions al Parlament. L'excepció més cridanera és el col·legi electoral on hi ha una acampada propalestina des de fa dies. Aquesta ha obert a les 9.15h. És l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB), a la plaça de la Universitat de la capital catalana.

Un total de 5.754.840 persones estan cridades a votar: hi ha 80.000 persones (incloent-hi les suplents) implicades a les 8.940 meses dels 2.695 col·legis electorals, on hi ha disponibles 5,8 milions de paperetes i 6,2 milions de sobres.

El full de ruta del PSC

El PSC porta al seu programa per a les eleccions catalanes del 12 de maig una condonació parcial del deute acumulat de la Generalitat per "reduir la càrrega financera que el deute públic comporta a les finances de la Generalitat", així com desplegar el consorci tributari paritari entre lEstat i lAgència Tributària catalana.

Al document, que ha publicat el partit aquest dimecres, presenten la seva proposta per simplificar el model de finançament autonòmic i incorporar el principi d'ordinalitat dels recursos fiscals "com un element d'avaluació del model".

Els socialistes proposen un sistema de finançament "equitatiu, que no discrimini a ningú i garanteixi que tothom és tractat de la mateixa manera davant d'esforços fiscals similars" i fomentar la coresponsabilitat fiscal entre les comunitats autònomes.

"Cal actualitzar aquesta distribució ampliant els recursos destinats a Catalunya ia la resta d'autonomies per reequilibrar la participació de la despesa i garantir el finançament dels serveis públics transferits", exposa el partit al document.

ENTREVISTES

Salvador Illa: "Catalunya unida és imparable"

Alícia Romero : ''Volem millorar la vida de la gent''

Espadaler: ''El que representa Illa és el pas de l'enfrontament al diàleg''