Puigdemont amb joves

Puigdemont apunta els més joves per ''preparar Catalunya'' per al futur

Demana desconfiar de "les solucions fàcils" que s'expliquen en minut i mig a les xarxes socials

El candidat de Junts+ a les eleccions catalanes, Carles Puigdemont, ha trucat aquest diumenge al vot jove per evitar que es perdi la "cadena" de progrés generacional, que veu amenaçada, i ha assegurat que prepararà Catalunya per al futur.

En un acte amb uns 50 joves de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a Argelès-sur-mer (França), ha dit que veu en risc que els joves tinguin un projecte de vida “en llibertat i amb seguretat, igualtat i justícia ".

Ha alertat que es pot perdre la Catalunya de les oportunitats que van construir la generació dels seus pares i els pares dels seus pares, i ha lamentat que molts joves amb estudis superiors se'n vagin a buscar millors salaris i reconeixement.

"Ens hem partit la cara"

"Quan vam defensar l'1-O, alguns teníeu 13 o 14 anys. No ho vam fer per nosaltres, ho vam fer per vosaltres. Perquè intuïm que el relleu generacional estava en risc", ha sostingut.

Davant el planter de Junts, Puigdemont ha demanat textualment als joves aixecar-se del sofà per anar a votar el 12 de maig malgrat les incomoditats i els dubtes: “Ens hem partit la cara per defensar la Catalunya del demà on jo ja no viuré”.

Les properes generacions

També ha demanat als joves no refiar-se de les "solucions fàcils" que s'expliquen en un minut i mig a X ia Tik Tok, i ha assegurat que Junts són els de les solucions complexes.

Ha assegurat que la seva intenció és "aixecar la Catalunya de present" que textualment diu que es pot quedar entre les mans, i ha promès que serà un president que prendrà decisions sense por a l'estètica ni al què diran.

Mirada llarga de futur

Ha dit que la majoria dels seus adversaris polítics només parlen de propostes a curt termini, però que ell sí que té "una mirada llarga de futur" perquè pensa en les properes generacions.

Creu que és el moment de “ser valents i prendre decisions que puguin ser incòmodes i impopulars” i que fins i tot no tinguin benefici electoral, però que augura que en un futur es respectaran i s'agrairan.

Recuperar l'autoestima

Ha criticat que el candidat del PSC, Salvador Illa, vulgui presidir la Generalitat quan no mostra “el mínim respecte per la identitat” catalana.

"Creieu que algú que menysprea ostensiblement la identitat de la gent de Lleida o del Baix Llobregat pot garantir un futur?", ha preguntat, després que el socialista s'hagi referit a aquests territoris en castellà, anomenant-los Lleida i Baix Llobregat.

Ha demanat deixar d'anar per Catalunya "amb el cap ajupit" per parlar català, per reivindicar el dèficit fiscal i per reclamar la independència, i ha instat a recuperar l'autoestima i l'orgull.