Una imatge de la capital saudita, Riyad

AIREs, sobre la celebració del Fòrum d'Igualtat a l'Aràbia Saudita: ''És inacceptable''

La formació considera que és "un afront als drets humans de dones i nenes"

A finals del mes passat es va conèixer que l'Aràbia Saudita és el país elegit per liderar el fòrum de l'ONU sobre drets de les dones.

L'ambaixador saudita davant les Nacions Unides, Abdulaziz Alwasil, va ser elegit president de la Comissió sobre la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW)... en una votació en què no hi va haver candidatures alternatives.

Alwasil va rebre el suport del grup d'estats d'Àsia i el Pacífic que integren la comissió. Quan el president sortint, l'enviat filipí davant l'ONU, Antonio Manuel Lagdameo, va preguntar als 45 membres si tenien alguna objecció, es va fer silenci a la cambra.

La decisió ha generat una onada de reaccions, la immensa majoria d'indignació, i AIRes no n'ha estat una excepció; a través de la seva secretària d'Igualtat, Maite Gallego, consideren que la concessió és "inacceptable".

El partit "denúncia enèrgicament aquesta decisió com un afront als drets humans de dones i nenes". "Considerem inacceptable que un país que viola els drets humans i empresona dones defensores d'aquests drets sigui seleccionat per liderar aquest fòrum", afegeixen.

Crítiques al vot d'Espanya

AIREs va més enllà i considera "particularment censurable el vot a favor d'Espanya, emès per la ministra d'Igualtat, cosa que hauria de ser motiu de la seva destitució".

Els grups de drets humans van assenyalar ràpidament la ironia que la CSW estigui dirigida per un país on la bretxa entre els drets d'homes i dones, fins i tot en el paper, és tan àmplia.

Suport a les dones de Gàmbia

D'altra banda, en el mateix comunicat, la formació mostra la seva "solidaritat amb les nombroses organitzacions feministes que han denunciat la possible derogació de la prohibició de la mutilació genital femenina a Gàmbia, cosa que constituiria una greu agressió a dones i nenes".

AIREs recorda que veus feministes africanes alerten sobre la reculada en els drets humans de les dones i nenes a la regió.

Llegeix més