Una panorámica de Barcelona

Previsió del temps a Catalunya: pluja, vent i temperatures baixes aquest 18 d'abril

La situació variarà en funció de la zona del territori

Aquest dijous 18 d'abril seguirà la tònica de tota la setmana a Catalunya: temperatures més suaus, vent de força variant i, a molts punts, pluges que també poden variar en intensitat.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la temperatura mínima serà lleugerament o moderadament més baixa, sobretot al Pirineu i Prepirineu. A banda de punts de l'extrem sud i nord-est quedarà semblant.

Les màximes seran similars o lleugerament menors que a les jornades anteriors, si bé al Pirineu el descens serà moderat; en canvi, serà lleugerament més alta a punts de la meitat sud, sobretot litoral i prelitoral sud. Els valors més alts es donaran en aquests darrers sectors, on es podran arribar als 24 graus.

Fins a la nit, el cel estarà entre mig i molt ennuvolat per núvols baixos al litoral i prelitoral nord i central, i en punts del nord-est fins a mig matí. A última hora del dia, la nuvolositat tendirà a minvar, encara que el litoral central quedarà mig ennuvolat.

A la resta, romandrà serè o poc ennuvolat en general, si bé a partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu i resta de la meitat est que deixaran el cel molt ennuvolat o cobert.

Vent i visibilitat

El vent serà de component nord i oest en general, d'intensitat entre fluixa i moderada, amb cops forts i algunes molt forts de mestral al terç sud i de tramuntana a l'Empordà.

D'altra banda, en punts del sector central del litoral, prelitoral, interior del quadrant nord-est i Prepirineu el vent serà fluix i variable amb estones de component sud, sobretot al centre del dia. A la nit el vent quedarà fluix i de direcció variable, però es mantindrà la tramuntana a l'Empordà.

A cotes altes del Pirineu el vent bufarà entre moderat i fort de component nord, amb cops molt forts (ratxes superiors als 90 km/h).

Avanç del divendres 19

L'últim dia laborable de la setmana la situació canviarà, i els cels estaran clars, almenys durant el matí, a bona part del territori, excepte a Tarragona i les Terres de l'Ebre.

De la mateixa manera, durant la matinada podrien caure alguns xàfecs a l'extrem sud del litoral.