Un cotxe de la Policia Nacional

Desmantellen ''el grup majorista més gran de droga'' que operava entre Espanya i Europa

La Policia Nacional ha detingut 54 persones, diverses en municipis de Barcelona, Girona i Tarragona

Cop dabast contra la droga. La Policia Nacional, en una operació conjunta amb Europol, ha detingut 54 persones en desarticular una organització criminal espanyola que exercia com a "majorista de droga" entre Espanya i Europa, de la qual s'han detingut 54 persones, 31 en municipis de les demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona, Granada i Màlaga informen en un comunicat.

Els suposats traficants contactaven amb grups criminals estrangers als quals proveïen amb drogues per a la venda als seus respectius països i blanquejaven els beneficis que obtenien, principalment mitjançant inversions immobiliàries.

Les detencions es van dur a terme en diversos registres a Finlàndia, Suècia, Alemanya, França i Espanya, en què s'han intervingut 34.000 euros en efectiu, 3.000 euros en criptoactius, 600 quilos de marihuana, milers de plantes, cinc armes de foc i pistoles elèctriques i vuit propietats valorades en 1,5 milions.

L'organització es tractava d'una clan-based crime , en què els seus membres estaven organitzats per llaços de sang per assegurar-se la seva lleialtat i dificultar la intervenció policial per la seva relació familiar, i produïa la droga principalment a zones de Girona i Granada, abans heroïna i posteriorment marihuana.

Durant l'operatiu es va comptar amb presència de membres del CBSP de Polònia, de la Policia de Finlàndia i de la Unitat Nacional d'Europol, a causa del caràcter transnacional de la mateixa i la importància i "calat" de la investigació.

Cops contra la marihuana a Catalunya

Tanmateix, aquesta no és l'única operació contra el cultiu i la distribució d'aquesta droga que s'ha fet recentment a Catalunya.

A finals del mes de març, a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) es van arrestar 4 persones per presumptament cultivar 1.400 plantes de marihuana en una nau industrial d'aquest municipi.